Panningen, Netherlands

Luuk Neessen snelt naar twee podiumplaatsen tijdens NK

Met twee derde plaatsen tijdens de eerste twee ronden van het Nederlands kampioenschap Rotax Max presteerde karter Luuk Neessen uitstekend. De veertienjarige snelheidsduivel uit Panningen blikte dan ook tevreden terug op een enerverend weekend in de Junioren-klasse op circuit De Landsard in Eindhoven.
Bart Nelissen | 19 augustus 2020 08:49 | Aangepast op 19 augustus 2020 08:49
Het was een intensief weekeinde op de Brabantse piste. Door het uitgestelde seizoen als gevolg van de coronacrisis zag de organisatie van het NK zich genoodzaakt om twee ronden van het kampioenschap in één weekeinde te houden. Dat betekende vier wedstrijden in plaats van de reguliere twee.

“De baan was heel moeilijk”, zei Luuk over zijn elfde plaats tijdens de kwalificatie op zaterdag voor de eerste ronde van het NK. “Toen de baan wel goed was, kwam het er niet echt uit. In de prefinale was er zaterdag een crash bij de start. Daarvan heb ik geprofiteerd. Ik heb daarna een tijdje op de vijfde plek gereden en met de nummer vier gevochten. Uiteindelijk ben ik toch vijfde geworden.”

In de finale mocht hij vervolgens als vijfde starten op zijn nieuwe Falcon-kart. Luuk: “Meteen daarna lag ik al vierde. Later in de race heb ik de top drie ingehaald en heb ik ook nog een tijdje op kop gereden.” Lang leek het er zelfs op dat hij de race ging winnen, want ook in de slotfase racete de talentvolle rijder op P1.

Maar toen werd een aanval ingezet door de nummer twee, die vlak achter hem reed. “Ik verdedigde wel, maar niet goed genoeg, zodat ik toch nog werd ingehaald”, herinnerde Luuk zich. “Ik ben toen ook de tweede plaats verloren en zo kwam ik als derde over de finish. Maar daar was ik evengoed blij mee.”

Een dag later, tijdens de tweede ronde van het kampioenschap, bewees hij andermaal dat hij de juiste snelheid te pakken had. Tijdens de kwalificatie werd hij knap tweede. “Daar was ik wel blij mee. Jammer genoeg is het op deze baan niet fijn om aan de buitenkant te starten. Er ligt daar veel vuil. Daardoor heb ik tijdens de start van de prefinale een plaats verloren. Ik had daarna ook een kleine crash en verloor nog een paar plaatsen. Maar ik heb me goed teruggevochten. Zo ben ik toch nog vierde geworden.”

Het begin van de finale, later op de middag, leek wel een kopie van de prefinale. “Opnieuw verloor ik bij de start een plek omdat ik weer aan de buitenkant moest starten. Kort daarna heb ik de vierde plaats teruggepakt. Nummer drie wilde ik ook inhalen. Dat lukte eerst niet, maar aan het einde van de race heb ik hem toch kunnen pakken. Dat was heel gaaf.”

Hoewel Luuk afgelopen weekeinde aan het NK meedeed, ligt zijn focus dit seizoen op het BNL-kampioenschap. Verder wil hij de laatste ronde van de KNAF Cup rijden, het NK voor rijders met IAME-motoren. “Misschien dat ik later ook nog een keer een NK-wedstrijd rijd”, sloot hij een terugkeer naar het NK niet uit. “Dit weekend deden we aan het NK mee omdat er een lange pauze zit tussen de wedstrijden van het BNL-kampioenschap. Ik ben blij dat we dat gedaan hebben!”

Foto´s: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Lees ook

IJssalon Clevers opnieuw opgelicht en waarschuwt voor nepaccount

IJssalon Clevers heeft wederom last van oplichters. Er is op sociale media een nepaccount actief dat...

Gemeente: eigenaar verantwoordelijk voor veiligheid zwembad

De gemeente Peel en Maas heeft eerder geen signalen gekregen dat de constructie van het zwembad in B...

A73 tussen oprit Beesel en knooppunt Tiglia dicht

Van maandag 15 juli 06.00 uur tot woensdag 17 juli 05.00 uur worden geplande onderhoudswerkzaamheden...

Meijelse jeugdschutters tweede bij jeugdschieten

Sint Nicolaas uit Meijel is zaterdag tweede geworden bij het OLS Jeugdschieten. Dit werd georganisee...

Veel vragen onbeantwoord na instorten zwembad in Baarlo

Er zijn nog altijd veel vragen na het instorten van zwembad De Berckt in Baarlo. Hoe kon het dak vri...

Voormalig scheidsrechter Ed Janssen wint wasmachine schieten

Het lukte hem als enige van alle deelnemers. Voormalig voetbalscheidsrechter Ed Janssen uit Meijel m...