Panningen, Netherlands

Maasbreese verzamelaar wil van 15.000 flessenopeners af en zoekt een koper

Zijn hele tuinhuisje hangt er vol mee: flessenopeners. De afgelopen twintig jaar verzamelde Huub Sijben uit Maasbree de openers in alle soorten en maten. Nu wil hij het verkopen. Het liefst alles in één keer.
De redactie | 3 augustus 2023 12:18 | Aangepast op 3 augustus 2023 12:18
Hij struinde rommelmarkten en ruilbeurzen af om bijzondere openers te vinden. Ook ontving hij openers van vrienden en bekenden. De collectie groeide de afgelopen jaren uit naar ongekende aantallen. Het zijn er nu 15.000. Zoveel mogelijk openers hangen in de schuur, maar de collectie is inmiddels zo groot dat de ruimte te klein is geworden.

Postzegels te klein
Waar het twintig jaar geleden mee begon, weet Sijben niet meer. "Pennen zijn te lang, postzegels te klein, aanstekers vatten vlam." Eigenlijk was er voor hem dus maar één optie: flesopeners verzamelen. "De eerste opener zal bij ons wel in de keukenlade hebben gelegen of bij een krat bier." Met zoveel openers zou je zeggen dat Huub zijn verzameling compleet heeft, maar hij blijft dromen. "Er zijn golfclubs uitgegeven in de vorm van een opener. Die zou ik nog wel eentje willen."

Afstand
Het wordt de Maasbreese verzamelaar wel allemaal wat veel. Daarom heeft hij besloten om afstand te doen van de verzameling. "Dat is niet makkelijk. Ik kom er niet meer aan toe. Straks is het een grote bende en kijkt er niemand meer naar." Zijn kleindochter Kiki helpt hem daarbij. Ze hopen alles in één keer te verkopen.

Lees meer over:

Flessenopeners|Verzameling|

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36