Panningen, Netherlands

Marij Tinnemans genomineerd voor titel beste praktijkopleider

Marij Tinnemans uit Panningen is genomineerd voor beste praktijkopleider van Nederland. Ze is werkzaam bij Zorgcentrum Vincent Depaul in Panningen.
De redactie | 28 februari 2023 14:09 | Aangepast op 28 februari 2023 14:09
Dinsdag werd ze verrast met de nominatie. Van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven SBB liet Riek Houtappels weten dat Tinnemans genomineerd is. Samen met acht andere praktijkopleiders in de zorgsector is ze genomineerd. Over enkele weken wordt bekend wie uiteindelijk de titel van beste praktijkbegeleider ontvangt.

Jury
Van november tot januari konden voordrachten ingediend worden. Vervolgens heeft een jury alle 1135 voordrachten beoordeeld. Daaruit kwam een selectie van 81 genomineerde praktijkopleiders in 9 sectoren. In de sector zorg zijn er 9 genomineerden overgebleven waaronder Marij Tinnemans.

Voordracht
Carin Overbosch, praktijkbegeleider zorgcentrum Vincent Depaul, heeft Marij voorgedragen. “Omdat Marij zich al zo’n lange tijd en met zoveel overgave inzet als werkbegeleider binnen de organisatie, vond ik dit een geschikt moment om haar hiervoor aan te melden. Dat ze vervolgens uit zoveel inschrijvingen daadwerkelijk is genomineerd vind ik echt heel bijzonder. Ik vond het zo leuk dat we haar vandaag konden verrassen, dat verdient ze enorm.”

Trots
Marij is trots op haar beroep. "De combinatie van de ouderenzorg en daarnaast jongeren begeleiden maakt mijn werk extra interessant. De leerlingen leren niet alleen van mij, ik leer ook veel van hun, het is echt verfrissend. Mijn eerste BBL-leerling die ik mocht begeleiden was Lucienne. Mooi dat zij er ook bij is vandaag.” Lucienne vult aan: “Mijn liefde voor de ouderenzorg is voor een groot gedeelte door Marij ontstaan. Ze heeft me laten ervaren wat de kleine dingen zijn die ons werk zo speciaal maken. Het is zoveel meer dan wat de meeste mensen denken. Ze heeft altijd de rust om echt te luisteren en door haar begeleiding had ik de motivatie om het beste uit mezelf te halen. Inmiddels volg ik zelf de opleiding tot werkbegeleider en kan ik het ook weer doorgeven.”

Meest gelezen

In memoriam: Leo van Crooy

De redactie | 6 apr 2024 11:21

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Lees ook

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Thema ondernemersprijs dit jaar is 'het nieuwe ondernemen'

Het thema van de Kiwanis Ondernemersprijs is dit jaar het nieuwe ondernemen. De inschrijving voor de...

Eerste bijenzwerm van het jaar in Kessel

Ze zijn vroeg dit jaar: de eerste bijenzwerm is gesignaleerd in Kessel. In een kersenboom streken de...

Wie wint het Sportgala 2023?

Welke sporter of sportploeg wint vanavond het Sportgala? In DOK6 wordt de dertiende editie vanavond ...

Verbinding tussen Meijel en Beringe weer geopend

Het heeft tien maanden geduurd, maar de Meijelseweg, Heldensedijk en Kerkstraat worden op 12 april w...

Lars Jacobs pakt derde plek bij NK brood- en banketbakken

Lars Jacobs uit Panningen heeft woensdag de derde plek weten te bemachtigen tijdens het NK Brood- en...