Panningen, Netherlands

Mensenbieb: in gesprek met levende boeken

Thuur van den Heuvel worstelt al jarenlang met een depressie. Hij is een van de deelnemers aan de Mensenbieb op 8 oktober in de bieb van Panningen. Inwoners kunnen met hem in gesprek met gaan, maar ook met een van de andere 'levende boeken'.
De redactie | 29 september 2022 16:35 | Aangepast op 29 september 2022 16:35
De Mensenbieb is een bibliotheek met mensen. "Want bij ons ‘leen’ je levende boeken. Deze boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk bijvoorbeeld aan een transgender, ex-verslaafde. In ieder geval iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden", zo vertelt Jacqueline de Wert van de bibliotheek.

Ook Paul Fakkeldij uit Maasbree vertelt zijn verhaal bij de Mensenbieb. Door een ongeluk liep hij hersenletsel en halfzijdig spasme op. Sindsdien zit hij in een rolstoel. Door in gesprek te gaan, hoop hij het vooroordeel wat veel mensen over hem hebben, bij te stellen.

Verhalen
De Wert: "Zonder betaling mag je 20 minuten of een halfuur met hem of haar spreken. Daarmee leer je verhalen kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt."

Geen lid
Een gesprek bij de mensenbieb met een levend boek duurt maximaal twintig minuten. Je mag je voor zoveel gesprekken inschrijven als je wil. Je hoeft geen lid te zijn van de bieb en het is gratis. Het duurt van 11.00 tot 14.00 uur en vindt plaats in de bieb van Panningen.

Lees meer over:

Mensenbieb|

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

Een levend boek 'lenen' bij de Bibliotheek

De bibliotheek Maas en Peel organiseert op zaterdag 8 oktober 'de Mensenbieb'. Hierbij gaan bezoeker...