Panningen, Netherlands

Miljoenen investering van Rijk voor Noord-Limburg

De provincie Limburg en de Regio Noord-Limburg hebben een bedrag 17,5 miljoen euro toegekend gekregen van het Rijk om de brede welvaart in Noord-Limburg te versterken en is bereid tenminste hetzelfde bedrag hiervoor beschikbaar te stellen. De ministerraad heeft daarover vrijdag besloten.
Bart Nelissen | 15 februari 2020 10:57 | Aangepast op 15 februari 2020 10:57

In totaal heeft het Rijk voor deze tranche ‘Regio Deals’ € 180 miljoen beschikbaar voor voorstellen uit regio’s. Provincie en Regio Noord-Limburg hebben samen met vele partners een voorstel gemaakt om een bijdrage te leveren aan een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg.

Rijk, Provincie en Regio werken de regiodeal in de komende maanden gezamenlijk verder uit tot een overeenkomst met daarin het gezamenlijk investeringsprogramma voor de komende jaren. Naar verwachting zal deze overeenkomst rondom de zomer ondertekend kunnen worden waarmee ook een aantal concrete projecten van start kunnen gaan.

De toekenning van de regiodeal en de rijksbijdrage is een belangrijke stap om samen met Rijk én Regio te werken aan een gezond, ondernemend en veilig Noord-Limburg. Het voorstel van de regiodeal wordt gesteund door de partners van de Brightlands Campus Greenport Venlo, de ondernemers en maatschappelijke partners verenigd in de stichting Gezondste Regio 2025, de vijf onderwijsinstellingen in de regio, zoals Citaverde College, Gilde Opleidingen, Fontys Venlo, Hogere Agrarische School Venlo en Maastricht University, de Veiligheidsregio Noord-Limburg en de veiligheidspartners in het Regionaal Informatie en Expertise Centrum Limburg.

Ook Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch is blij: ´Elke regio is uniek en heeft z’n kracht. En dat moeten we stimuleren. Zeker ook in onze regio zit nog zoveel potentie. Samenwerking wordt beloond!´

Lees ook

Gemeente vraagt mening inwoner over Laefplein Maasbree

De gemeente organiseert op donderdagavond 14 maart een inloopbijeenkomst over de invulling van de op...

Podcast: Dit was de week

Het nieuws van de komst van een opvanglocatie voor asielzoekers domineerde deze week het nieuws. Met...

Annigje Primowees reageert op noodopvang: “Angst voor het onbekende”

Deze week werd bekend dat op het terrein van KaFra Housing aan de Middenpeelweg in Maasbree, naast d...

Dit zie je vanavond in Studio P&M

In Studio P&M praat Pascal Meyer vanavond met fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks Annigje Primowee...

Winkel Coolen-Pluijm gaat dicht, webshop blijft

De winkel van Coolen-Pluijm gaat alsnog haar deuren sluiten. Dat schrijft Meijel24.

Raad buigt zich pas eind van het jaar over uitbreiding Egchelse stallen

De besluitvorming over de uitbreiding van een varkenshouderij met 25.000 varkens in Egchel loopt ver...