Panningen, Netherlands

Modder en kabelbaan bij KVW Panningen

Badderen in de modder. En dat terwijl de zomer deze week even ver te zoeken is. Bij KVW Panningen was er niemand die daar moeite mee had. De ‘moddermiddag’ was woensdag onderdeel van het activiteitenprogramma.
Youri Buis | 3 augustus 2023 17:32 | Aangepast op 3 augustus 2023 17:32
Trukendoos
Dit jaar vindt KVW Panningen voor de derde keer plaats. Deze editie begon dinsdag en eindigt vrijdagmiddag. Hoewel de regen en het onweer tot nu toe overheerst in de zomervakantie, staan er bij KVW Panningen altijd activiteiten klaar. “We hebben eigenlijk altijd gewoon een heel slecht regenprogramma achter de hand, wat we het liefst niet willen gebruiken”, zegt Ernie Smits, bestuurslid van KVW Panningen. “Verder steken we met het bestuur iedere dag de koppen bij elkaar om te kijken waar we nog aanpassingen moeten doorvoeren. Dan is het heel flexibel omgaan en de trukendoosjes uit de la trekken”.

Stop op aanmeldigen
Er is veel belangstelling voor KVW Panningen. Zelfs zo veel dat de organisatie even pas op de plaats moest maken. “Het eerste jaar zaten we met 100 kinderen, vorig jaar hadden we er 150 en dit jaar zitten we op 177, dus we groeien steeds”, aldus Ernie. Het bestuur besloot om een stop te zetten op de aanmeldingen. “We willen de kinderen een leuke week bieden, maar daar hebben we ook vrijwilligers, jeugd en ouders voor nodig. De ouders laten hun kinderen vier dagen bij ons achter met een vertrouwd gevoel en dat willen we de kinderen dan ook bieden”.

Zo vies mogelijk
Het bleef woensdag niet alleen bij moddergooien, want ook de kabelbaan was erg populair bij de kinderen. Op de andere dagen stond er bijvoorbeeld een speurtocht, schuimparty en knutselactiviteit op de planning. Toch blijft de moddermiddag één van de hoogtepunten. “Het is gewoon leuk om vies te zijn!”, verklaart Saar, één van de vele enthousiaste deelnemers. “We mogen zo vies mogelijk worden en normaal mag dat bijna nooit”, zegt Sam, die de kabelbaan het allerleukst vond. “Ik ben al drie keer geweest!”.

Schuilen
“Het maakt niet uit hoe je eruitziet. Je kunt gewoon in oude kleren komen en je hebt allemaal creatieve en leuke activiteiten”, vindt Saar. Ze vertelt dat iedereen eerder op de dag even moest schuilen voor harde regen. “Daarna hebben we gewoon weer verder gespeeld. Het water stond wel wat hoger, eigenlijk was dat juist leuk”.

Optocht
Vrijdagmiddag wordt de week afgesloten met een optocht door het centrum van Panningen. “Mocht je zin en tijd hebben, kom dan vrijdagmiddag om 13.30 uur naar het centrum en aanschouw onze superoptocht!”, roept bestuurslid Ernie op.

Lees meer over:

KVW Panningen|

Meest gelezen

In memoriam: Leo van Crooy

De redactie | 6 apr 2024 11:21

Gewonde na aanrijding in Panningen

De redactie | 11 apr 2024 20:56

Lees ook

Kinderen KVW Panningen beleven 'waanzinnige winkelstraat'

De kinderen bij het Kindervakantiewerk in Panningen namen donderdag deel aan de Waanzinnige Winkelst...

Ruim 1100 euro voor KVW Panningen bij springkussenfestijn

Het springkussenfestijn in het centrum van Panningen heeft maandag 1131,10 euro opgebracht vor Kinde...