Panningen, Netherlands

Mr. Frank Visser: 'Help Gerrit Hillen met eigen internetstation'

Mr. Frank Visser is jukebox-dj Gerrit Hillen uit Reuver te hulp geschoten, zodat hij zijn programma Jukebox time kan blijven uitzenden. Hij roept technisch onderlegde mensen op om voor Hillen een laagdrempelig internetradiostation op te zetten.
Deborah Parren | 22 oktober 2021 09:21 | Aangepast op 22 oktober 2021 09:21
Elke maandag- en donderdagavond zond de muziekliefhebber via een livestream op Facebook voor zo'n 600 liefhebbers zijn programma uit. Maar telkens blokkeerde het social mediaplatform dat. Hillen was dat zat en stapte naar Mr. Frank Visser van het programma Wordt u al geholpen?.

Onrechtmatig

Door de lockdown kon de Reuvernaar niet meer draaien op bruiloften en feesten. Hij ging niet bij de pakken neerzitten en kwam op het idee om via zijn Facebookpagina voor thuiszitters plaatjes te draaien. Maar daar stak het social mediaplatform een stokje voor. Facebook blokkeerde zijn live-uitzendingen, omdat de jukebox-dj onrechtmatig muziek afspeelt.

Moedeloos

"Hier word je toch moedeloos van", reageert Hillen in het SBS-programma. "Ik vind het verschrikkelijk dat ik er elke keer uitgegooid word. Ik doe het niet voor mezelf maar voor de luisteraars om de mensen een hart onder de riem te steken. Ik krijg hartverwarmende reacties. Het maakt me enorm verdrietig, soms slaap ik er niet van. Af en toe denk ik ik stop ermee, gooi het bijltje erbij neer, maar dan denk ik: nee dat doe ik niet." Hij zou het daarom verschrikkelijk vinden als het programma op zou moeten houden. Ik kan dat kijkers en luisteraars niet aan doen."

Oude plaatjes

Volgens hem zijn het oude plaatjes waarbij de rechten geen rol meer spelen. Digitaal protesteerde Hillen, die een radioprogramma op Omroep P&M heeft, meermaals tegen de blokkades. Die won hij. Door nu Frank Visser in te schakelen, hoopte de plaatjesdraaier zijn gelijk te kunnen halen. Maar de bekende tv-rechter gaf aan dat social mediaplatformen hun eigen regels mogen bepalen. "Als zij vinden dat u bepaalde dingen niet mag uitzenden, mogen ze dat onderbreken."

Maar Mr. Frank Visser kwam met een andere oplossing. Hij riep in het programma mensen op om Hillen te helpen een eigen radiostation op te zetten. "Ik gun het u." De programmamaker is blij met de oplossing. "We hebben duidelijkheid. Het mag niet, dat is helaas. Maar ik vind het een geweldige oplossing. Ik ga met een blij gevoel terug naar Limburg."

Foto: L1

Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Lees ook

Stichting zamelt aggregaten in voor Oekraïne

Stichting Maasbree Wolsztyn is een inzamelingsactie gestart voor inwoners van de gemeente Lityn in O...

Terugkijken: Politiek Café Beesel

In het eerste Politiek Café stonden de thema's toerisme en zorg centraal. Alle partijen deelden hun...

Varkens omgekomen na val in gierput

Twee varkens zijn dinsdagavond overleden na een val in een gierput in Meijel.

School Beesel zorgt voor discussie in Politiek Café

De keuze over de nieuwe school leverde opnieuw discussie op in het Politiek Café. Maandag in de raa...

Voormalige camping en groepswoningen opvanglocaties Oekraïners

In twee groepswoningen in Maasbree en op een voormalige camping in Meijel worden Oekraïense vluchte...

CDA aan zet bij onderhandelingen voor college Beesel

Het CDA is de grootste partij in Beesel. Hoe gaat de coalitie eruit zien? De partij van Anouk Huijs ...