Panningen, Netherlands

Mustafa Amhaouch stelt zich niet verkiesbaar voor nieuwe periode Tweede Kamer

Mustafa Amhaouch uit Panningen stelt zich niet verkiesbaar bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Dat laat hij weten in een bericht op X, het voormalige Twitter. “Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ik heb besloten om mij niet verkiesbaar te stellen.”
De redactie | 13 augustus 2023 11:50 | Aangepast op 13 augustus 2023 11:50
“Er zijn meer dan genoeg uitdagingen in de maatschappij, zowel publiek als privaat, waar ik in de toekomst mijn energie, ambitie, maar vooral optimisme aan wil wijden”, zo schrijft het Panningse Kamerlid. “Ik had graag gehoopt een vervolg te geven aan deze missie, binnen dit huidige mandaat. Echter heeft de ontstane situatie mij aan het denken gezet. Het blijft een gevoelskwestie, maar ik heb besloten mij niet opnieuw kandideren.”

Verschil maken
In een verklaring bespreekt het Kamerlid de impact van de coronacrisis, de oorlog in Oekraïne en de dossiers die hij heeft behandeld. “Ik geloof en geloofde nog steeds dat Nederland het verschil kan maken in onder andere de maakindustrie, om de transities te realiseren en minder afhankelijk te zijn van anderen op bepaalde gebieden. Het mkb is voor mij de norm, maar niet vanzelfsprekend.“

Bij de laatste verkiezingen stond de Panningenaar op plek 15. In juli wist Amhaouch nog niet of hij zich opnieuw verkiesbaar wilde stellen. "Ik ben de hele week in Den Haag en maar twee dagen thuis. Dat gaat toch tellen. Bovendien krijgen we een nieuwe lijsttrekker. we moeten maar eens kijken welke kant het opgaat." Zijn partij staat er niet goed voor in de peilingen.

Nieuwe lijsttrekker
Vrijdag werd al duidelijk dat Henri Bontenbal de voorkeurskandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA-bestuur is. Morgen wordt Bontenbal naar verwachting officieel als kandidaat-lijsttrekker gepresenteerd. Na eerder afmeldingen van 'oudgedienden' als Wopke Hoekstra en Hugo de Jonge, opmerkingen van partijprominenten en een profielschets die rept over "nieuw elan" werd de afgelopen weken duidelijk dat er een fris gezicht moest komen.

Zeven jaar
Amhaouch zat sinds 12 januari 2016 in de Tweede Kamer. Eerder was hij gemeenteraadslid van de gemeente Helden. In de Tweede Kamer hield hij zich bezig met buitenlandse handel, bedrijfsleven, midden- en kleinbedrijf, innovatie en Europese Zaken. Sinds 2023 was hij voorzitter van de commissie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Herkansing
Amhaouch laat weten dat hij zich de komende maanden met de nieuwe lijsttrekker wil blijven inzetten. Hij schrijft dat het CDA een herkansing verdient.

Meest gelezen

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Meijel's nieuwste speeltuin ‘Willumpark’ geopend

Schutterij Sint Willibrordus heeft woensdag op feestelijke wijze een nieuwe speeltuin geopend in Mei...

Oud-burgemeester voormalige gemeente Helden overleden

Ben Schellekens, oud-burgemeester van de voormalige gemeente Helden, is overleden. Hij werd 86 jaar.

Kandidaten gezocht voor terugkerende Cultuurprijs

De Cultuurprijs Peel & Maas keert na twee jaar afwezigheid terug. Dat meldt Meijel24. Komend najaar ...

Hans van Dijk langer coach van Bevo Hc

Coach Hans van Dijk heeft zijn contract bij Bevo Hc met een jaar verlengd. Dat laat de club weten op...

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Een wooncomplex in een groene omgeving voor jong en oud, waar continu zorg geboden en gewaarborgd wo...

Zweedse springruiter subliem naar laatste horde Wereldbekerfinale

Springruiter Henrik von Eckermann en zijn paard King Edward hebben donderdag op zeer overtuigende wi...