Panningen, Netherlands

MVC’19 uit bekercompetitie, zware blessure voor Albers

MVC’19 is uitgeschakeld in het bekertoernooi voor amateurteams. Donderdag wist de club uit Maasbree ook de derde en tevens laatste groepswedstrijd niet te winnen. Tegen BEVO werd het 0-0. Rens Albers viel uit met een ernstige blessure.
Youri Buis | 16 september 2023 12:03 | Aangepast op 16 september 2023 12:03
Zoekende
In de eerste wedstijd tegen SV Panningen verloor MVC kansloos met 3-0. Een week later hield de ploeg van trainer Roel Verberk beter stand tegen VV Kessel, tot aan de tweede helft toen Kessel het duel naar zich toe trok: 0-2 nederlaag voor MVC. Met zeven vertrokken spelers, veel doorgestroomde jeugdspelers en een nieuwe trainer, is MVC behoorlijk zoekende aan het begin van dit seizoen.

Ernstige blessure
Door deze twee verliespartijen was de kans op doorbekeren voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd tegen BEVO al minimaal. Toch begon MVC goed aan het duel. Het kreeg een aantal kansen en de spelers hadden er duidelijk zin in. Na 25 minuten was daar echter weinig meer van over, toen MVC-speler Rens Albers een ernstige blessure opliep nadat hij lelijk neerkwam na een luchtduel. De wedstrijd liep een half uur vertraging op alvorens de eerste helft kon worden uitgespeeld.

Progressie
Na rust ging het spel op en neer, maar beide ploegen wisten het net niet te vinden. Hoewel de wedstrijd in een doelpuntloze 0-0 eindigde, kan MVC-trainer Verberk voortborduren op het vertoonde spel van zijn spelers. Daar zat in het duel met BEVO zichtbaar progressie in, wat weer perspectief biedt voor de reguliere competitie.

3e Klasse C
Nadat MVC vorig seizoen degradeerde uit de 2e Klasse, komt het dit seizoen uit in de 3e Klasse C. Daarin komt de Maasbreese club wederom SV Panningen tegen. Verder treft MVC onder anderen Melderslo, Hegelsom, Blerick, Helmond en Sparta’18. MVC begint de competitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen SV United uit Wanssum. Op Sportpark De Driesprong wordt om 14:30 uur afgetrapt.

Lees ook

SV Panningen wint op karakter van Excellent

SV Panningen heeft zondag met 1-2 gewonnen in de uitwedstrijd tegen Excellent uit Oploo. Vooraf was ...

Veel doelpunten in competitieronde

Het was een doelpuntrijk weekend voor de ploegen in het amateurvoetbal. De wedstrijd van Koningslust...

SV Panningen niet opgewassen tegen Bruheze

In een midweekse speelronde heeft SV Panningen verloren van Bruheze. De club uit de Helmondse wijk B...

Weer verlies voor MVC’19, dit keer tegen Hegelsom

MVC’19 heeft donderdag met 3-0 verloren van Hegelsom. De club uit Maasbree leed veel balverlies en e...

Inhaalprogramma voetbal: alleen Koningslust wint

Vier clubs uit Peel en Maas en Beesel kwamen donderdagavond in actie voor het inhaalprogramma in de ...

Uitslagen amateurvoetbal 19 november

Hoewel er veel wedstrijden niet doorgingen vanwege de natte velden, werd er bij een aantal clubs toc...