Panningen, Netherlands

MVC’19 verliest van koploper SV Valkenswaard

MVC’19 heeft zondag met 5-1 verloren van koploper SV Valkenswaard. MVC’19 speelde een uitstekende eerste helft en drong Valkenswaard flink terug. Het resulteerde in een paar grote kansen voor de hekkensluiter.
De redactie | 17 april 2023 11:04 | Aangepast op 17 april 2023 11:04
Al in de 4e minuut kreeg Daan Peters via Ron van den Kerkhof een dot van een kans, maar de uitstekend keepende doelman Youri Roulaux wist zijn doel goed te verkleinen. In de 8e minuut kreeg SV Valkenswaard een vrije trap. De 1e keer gaf de scheidsrechter aan dat te vroeg was ingelopen terwijl de bal al door SV Valkenswaard opzij was gegeven. De tweede keer had de scheidsrechter gefloten dat de vrije trap genomen kon worden, waarna Mike van Dooren de bal nog een keer beroerde met de hand.

Vrije trap
De vrije trap werd vervolgens midden door de muur geschoten en belandde door een woud van benen achter keeper Rick van der Zee in het net. Twee fouten van scheidsrechter Tirions zorgden voor een snelle 1-0 achterstand. In de 17e minuut kwam MVC’19 al met 2-0 achter door een verkeerde inworp ter hoogte van het middenveld, waarna uitblinker Thom van de Donk vrije doorgang kreeg en koelbloedig de 2-0 kon binnenschieten.

Tegenaanval
MVC’19 liet het hoofd niet hangen en ging volop in de tegenaanval. Dit resulteerde in een wonderschoon doelpunt van Bart Crienen na goed voorbereidend werk van Marco Daniels en Ron van den Kerkhof. Een doelpunt uit het boekje. Zowel SV Valkenswaard als MVC’19 kregen nog een kans voor de rust maar er werd niet meer gescoord. MVC’19 ging met een 2-1 achterstand de rust in en sprak nog de goede hoop uit om een resultaat te kunnen halen bij de koploper. Deze goede hoop was na 30 seconden al verkeken toen een diagonaal schot van Thom van de Donk in 1e instantie nog werd gestopt door keeper Rick van der Zee, maar in de rebound via Jordie van Meurs alsnog in het doel belandde. Dit doelpunt bleek uiteindelijk de mokerslag te zijn.

Kansen
MVC’19 ging een op een spelen en bleef de aanval zoeken. Dit leverde nog kansen op voor Mike Peeters en Daan Peters. In de 72e minuut werd balverlies op het middenveld afgestraft en Jordie van Meurs kon zijn 2e doelpunt van de dag binnenschieten. Vlak voor tijd werd het zelfs nog 5-1 door het 2e doelpunt van Thom van de Donk. MVC’19 stond na negentig minuten weer met lege handen.
Op zaterdag 22 april speelt MVC’19 een thuiswedstrijd tegen Veritas.

Lees meer over:

MVC'19|Sport|Voetbal|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

SV Panningen lijdt nederlaag in ‘t Ven

Er valt weinig te vertellen over de belangrijke wedstrijd van SV Panningen tegen een van de concurre...

MVC’19 verliest met ruime cijfers in Oploo

MVC’ 19 moest maandag genoegen nemen met een 5-1 nederlaag tegen Excellent uit Oploo. Excellent was ...

Uitslagen amateurvoetbal 20 mei

Er werd op Pinkstermaandag weer gevoetbald. Het is voor sommige ploegen spannend aan het einde van d...

VV Baarlo komt met ludieke actie tegen aartsrivaal MVC’19

VV Baarlo is met een ludieke actie gekomen tegen de aartsrivaal MVC’19. Bij het kombord van Maasbree...

MVC’19 degradeert door verlies op Bruheze

MVC’19 heeft kermiszondag 12 mei thuis een zure nederlaag geleden tegen hoogvlieger Bruheze. Voor de...

Voetbaluitslagen: Helden kampioen in vierde klasse

VV Helden heeft zondag het kampioenschap behaald in de vierde klasse F na een 3-0 zege op SSA Lottum...