Panningen, Netherlands

Na ophef toets gaat ministerie in gesprek met carnavalsverenigingen

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat in gesprek met de overkoepelende carnavalsverenigingen SLV en BCL. Dit nadat er onvrede was ontstaan over de timing van de doorstroomtoets in 2024.
De redactie | 23 mei 2023 09:30 | Aangepast op 23 mei 2023 09:30
Die doorstroomtoets is de eindtoets die vanaf volgend jaar de Citotoets vervangt.

Onvrede
De doorstroomtoets staat nu gepland voor februari volgend jaar. "Scholen hebben de eerste twee volle weken van februari de tijd om die toets af te nemen", aldus een woordvoerder van het ministerie. De toets moet dus tussen maandag 5 en vrijdag 16 februari 2024 zijn afgenomen. Carnaval vindt volgend jaar plaats op 11, 12 en 13 februari.

Timing
Die timing zorgt dat er voor scholen in het zuiden van het land nog maar een week overblijft om de toets af te nemen. Het ministerie nuanceert dat. "Wij begrijpen dat scholen in die periode veel andere dingen te doen hebben", aldus de woordvoerder.

"Onder mensen leeft het idee dat het maken van die toets een hele week in beslag neemt. Maar het afnemen van de toets duurt over het algemeen maar twee keer twee à drie uurtjes. Als je het goed plant, kan iedereen op dinsdag klaar zijn met de toets. Dan zijn er nog drie dagen tot carnaval."

Lees meer over:

Ministerie|Toets|

Lees ook

Wethouders doen noodkreet in brandbrief over woondeal

Wethouder Rob Wanten heeft namens alle regiobestuurders in Noord-Limburg een brandbrief gestuurd aan...