Panningen, Netherlands

Nieuw bandje gelanceerd bij Beesels project Young Talent On Stage

The Rock Station in Reuver heeft een nieuw project opgestart, Young Talent On Stage. De muziekschool heeft een bandje gelanceerd dat gaat toewerken naar een muzikale carrière. Dat doen zij onder begeleiding van een muziekdocent.
Youri Buis | 15 juni 2023 10:18 | Aangepast op 15 juni 2023 10:18
Drie optredens
Paul Simons, eigenaar van The Rock Station, besloot samen met de gemeente Beesel om het project Young Talent On Stage op te starten. Het doel is om jonge muzikale talenten een kans te bieden om bijvoorbeeld een instrument te leren bespelen, zegt één van de docenten, Tamara Berg. “Ieder bandlid heeft een eigen instrument. Het is de bedoeling dat ze daar les op krijgen. Daarnaast gaan ze repeteren, waarbij ze de nummers gaan instuderen. Ook krijgen ze een aantal workshops aangeboden en ze werken toe naar drie optredens,” zo stipt Tamara de absolute climax van dit project aan.

Anders dan gedacht
Voor de bandleden breekt er een intensieve periode aan. Aanvankelijk was het de bedoeling om dit traject drie jaar te laten duren, maar door de coronacrisis liep dat anders. Daarom werd besloten om het traject in te korten naar driekwart jaar. Korter of niet, de bandleden hebben er zin in. “Het is superleuk om aan dit project mee te doen. Echt een leuke ervaring, maar wel anders dan gedacht,” zegt de zangeres van de band. “Ik had gedacht dat we gewoon wat gingen repeteren, maar niet zo uitgebreid.”

‘Ik zei meteen ja!’
De drummer wilde al langere tijd in een band spelen. Die wens kwam in vervulling toen hij werd gebeld door docent Tamara met de vraag of hij mee wilde doen aan Young Talent On Stage. “Ik zei meteen ja!”, vertelt hij enthousiast, waarna hij uitlegt waarom hij zo graag in een band wil spelen. “Het lijkt me leuk om met iedereen samen te spelen en op te treden voor een groter publiek.”

Repetitieruimte
Docent Tom Janssen vertelt dat het project niet zomaar stopt als het driekwart jaar voorbij is. Er is sprake van een soort natraject, al is het nog niet helemaal duidelijk hoe dat er precies uit gaat zien. “Wel hebben we als docenten afgesproken dat we er in ieder geval voor de leerlingen zullen zijn als ze vragen hebben, en dat we eens in de zoveel tijd met elkaar afspreken,” begint Tom. Voorlopig hebben de bandleden in ieder geval een vaste repetitieruimte. “Paul Simons (eigenaar van The Rock Station, red.) heeft ook al gezegd dat ze volledig gebruik mogen maken van de ruimte, ook na het traject. Zonder kosten, zo lang als ze willen.”

Meest gelezen

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Man (75) vermist in omgeving Panningen

Youri Buis | 19 apr 2024 14:36

ZVV Beringe 4 wint beker in Sittard

Jari Janssen | 17 apr 2024 10:31

Lees ook

Uitreiking Windjse Windjbuujelhajer eind april

Wiel Verlinden krijgt op zondag 28 april de 'Windjse Windjbuujelhajer' uitgereikt. Dit vindt plaats ...

Voor tweede dag op rij file bij Reuver

Opnieuw is een voertuig naast de weg terecht gekomen bij de A73 ter hoogte van Reuver. Deze keer gin...

Vrachtwagen gestrand in Reuver

Op de A73 bij Reuver is een vrachtwagen gestrand. Daardoor ontstond een lange file.

Scooterrijder gewond in Reuver

Een scooterrijder is woensdagochtend ernstig gewond geraakt bij een val in Reuver. Dit gebeurde op d...

Nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in gemeente Beesel

Nog altijd komen er wekelijks vele Oekraïense vluchtelingen naar Nederland. De gemeente Beesel wil h...

Vrouw van 20 jaar vermist in omgeving van Reuver

In de omgeving van Reuver werd donderdagmiddag een 20-jarige vrouw vermist. Inmiddels is de vrouw aa...