Panningen, Netherlands

Burgemeester Vostermans roept op tot saamhorigheid in nieuwjaarsboodschap

Burgemeester Bob Vostermans heeft in zijn nieuwsjaarspeech opgeroepen om meer naar elkaar om te kijken. "Individualisme zal plaats moeten maken voor saamhorigheid", zo sprak de burgemeester van Beesel. Hij herhaalde daarmee de woorden van gouverneur Emile Roemer die dezelfde oproep deed.
De redactie | 10 januari 2024 12:41 | Aangepast op 10 januari 2024 12:41
"Mensen kijken vaak wat het voor hen oplevert. In de basis is daar niets mis mee, alleen als dat doorslaat en we vergeten niet meer naar elkaar te kijken dan heeft het een negatieve kant. Dat punt heb ik naar voren gebracht. Laten we vanuit de gemeenschapszin die we hebben, te blijven kijken naar de medemens.

Voor het eerst
De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beesel werd voor het eerst gehouden in het Grescollege, de voormalig greswarenfabriek in Offenbeek. Daar blikte Vostermans terug op 2023. Bij de hoogtepunten sprak hij over de initiatieven in de kernen en het Draaksteken. "Zes voorstellingen en duizenden bezoekers, maar voor mij nog veel meer de reis die de mensen hebben gemaakt en de gemeenschapszin. Dat is echt iets waar Beesel trots op mag zijn, maar ook de gemeente, Limburg, Europa en de wereld."

Uitrollen
Vostermans wil dan ook het thema van de draak uitrollen over de hele gemeente. "We willen de draak levend houden", zo zegt de burgemeester. Zo werkt de gemeente aan het verkrijgen van een Europese Culturele Route. "In de kaders voor de erkenning moet er het hele jaar iets rondom de draak te doen zijn. Dat kan een museum zijn of een beleefroute. Op basis daarvan gaan we kijken wat we met het thema kunnen doen."

Partnerschap
De gemeente Beesel heeft dit jaar vijf jaar een partnerschap met de buurgemeente Bruggen. De burgemeester van de stad sprak over de samenwerking. Dit jaar blijft de grensovergang open, zo zei de burgemeester.

Lees meer over:

NIeuwjaarsboodschap|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Afscheid Ann Philipsen druk bezocht

De redactie | 4 mei 2024 17:00

Lees ook

Terugkijken: Nieuwjaarsgesprek burgemeester Vostermans

In zijn nieuwjaarsboodschap sprak burgemeester Vostermans zijn wens uit om meer naar elkaar om te ki...

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Delissen bij P&M

Op maandag 1 januari 2024 om 12.00 uur zendt Omroep P&M de nieuwjaarsboodschap 2024 uit. Burgemeeste...

Voorproefje Draaksteken bij nieuwjaarsbijeenkomst Beesel

Geluif in 't goeije, het motto van het Draaksteken, stond centraal bij de nieuwjaarsbijeenkomst van ...

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Delissen: ‘Iets meer op elkaar passen’

Burgemeester Wilma Delissen heeft in haar nieuwjaarsboodschap opgeroepen om minder op elkaar te lett...