Panningen, Netherlands

Campinggasten ontevreden over situatie op Camping De Heldense Bossen

In een aantal brieven hebben campinggasten van Camping De Heldense Bossen in Helden hun onvrede geuit over de situatie op de camping. Zo zeggen de gasten dat er onveiligheid is en met twee maten wordt gemeten. De directeur van de camping zegt niet eerder gehoord te hebben van de klachten.
Jari Janssen | 4 april 2024 11:39 | Aangepast op 4 april 2024 11:39
Een drietal campinggasten schrijft in hun brieven over hun zorgen toen onlangs een verrot vakantieverblijf op De Heldense Bossen werd geplaatst. Volgens bewoners was duidelijk dat het verblijf niet aan de geldende eisen voldoet. Het zou om een voormalig VVV-pand gaan. Op foto's is te zien dat onder andere de kozijnen verrot zijn.

Overmacht
Directeur Marcel Timmermans laat weten dat de situatie ''overmacht'' is. Door privéomstandigheden van de eigenaar is het opknappen van deze unit volgens de directeur nog niet gebeurd. Omdat er niet verbouwd mag worden tijdens het campingseizoen, vindt de verbouwing dit najaar plaats.

Waarde verblijf
Volgens een van de brievenschrijvers moet een verblijf een minimale waarde hebben van € 5750,-. De onlangs geplaatste units zijn voor € 3000,- gekocht, zo zeggen ze. Bovendien zouden verschillende mensen hun vakantieverblijf hebben moeten afbreken, omdat het na keuring niet die € 5750,- waard was.

Angstcultuur
Campinggasten schrijven in hun brief aan de gemeente dat het lijkt alsof er een angstcultuur heerst. "Ook de kwaliteit van de horeca op de camping geeft stof tot nadenken." Zo zou de relatie tussen de directie en de uitbaters van het boscafé zeer slecht zijn. Daarnaast vinden er regelmatig diefstallen plaats en zou er drugs verhandeld worden, zo schrijven de bezorgde gasten. Volgens Timmermans is dit echter nooit geconstateerd Hij betreurt dat de briefschrijvers niet met hem in gesprek zijn gegaan.

Gesprekken
Omdat de gemeente Peel en Maas aandeelhouder is van de camping, wil raadslid Tiny Valckx (Lokaal Peel en Maas) weten hoe de vork in de steel zit. Ze vraagt zich af of de situatie die campinggasten schetsen, bekend is bij het college en of er gesprekken worden gevoerd met de directie van de camping. Ook wil de fractie van Lokaal Peel en Maas op de hoogte gehouden worden van de stappen die worden genomen.

Lees meer over:

Camping Heldense Bossen|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Geen overtredingen na klachten op camping Heldense Bossen

De gemeente heeft controles uitgevoerd nadat campinggasten hun onvrede hadden geuit over de situatie...

Nieuwe eigenaren voor restaurant Heldense Bossen

Rick Hendricks en Emyl Verweij gaan het restaurant op camping De Heldense Bossen exploiteren. Ze nem...

Toerist centraal bij Heldense Bossen: “Gasten moeten het campinggevoel ervaren”

Camping De Heldense Bossen wil de komende jaren nog meer toeristen trekken. De afgelopen twee jaar z...