Panningen, Netherlands

Baarlose Kovacs brengt lied met Rammstein-zanger uit

Sharon Kovacs, de zangeres van de band Kovacs, heeft een duet geschreven samen met Rammstein-zanger Till Lindemann. Dit nummer, Child of Sin, is nu uitgebracht.
Niels van Rens | 13 januari 2023 12:28 | Aangepast op 13 januari 2023 12:28
Kovacs heeft vrijdag haar album Child of Sin uitgebracht met daarop tien nummers. Het albumtitel heeft ze samen gezongen met Rammstein-zanger Till Lindemann.
Eerder bracht Giel Beelen tijdens zijn radioshow op NPO Radio 2 het nieuws dat de Baarlose een duet had gezongen met Lindemann. Toen zei ze over Child of Sin: "Het is misschien wel het mooiste nummer dat ik ooit geschreven heb. Het is heel persoonlijk en komt heel dichtbij."

Meedenken en geïnteresseerd
In een interview met 3voor12 vertelde ze over de ontmoeting met de Rammstein-zanger. 'Het was Lindemann zelf die belde: ‘Ik hoorde dat we een duet gaan opnemen.’ Kovacs: ‘Hij vond het een mooi nummer, en hij nodigde me uit bij hem thuis. Ik blijk dus een jaar lang in Berlijn op 500 meter van hem af gewoond te hebben, en hij komt wel eens op plekken in de stad waar ik ook graag kom. Till was heel meedenkend en geïnteresseerd. Hij wilde de context weten, hij wilde dat ik me er prettig bij voelde. We hebben een bijzondere relatie opgebouwd. Hij noemt mij "my crazy friend". Als ik bij een label had gezeten was dit nooit gelukt, dan was het kapot gedrukt. Ik heb dit allemaal alleen gedaan.’

In het Engels
Opvallend is dat Lindemann in het Engels zingt. Volgens het interview met 3voor12 heeft hij daar speciaal voor gekozen. Er komt ook nog een videoclip van het nummer, deze is in Amsterdam opgenomen. ‘Hij was heel lief’, vertelt Kovacs over die dag in 3voor12. ‘Hij zei op een gegeven moment tegen me: je fladdert als een vleermuis, doe een rustig! Ja, ik weet het, antwoordde ik. I just want the best for your baby. Hij begrijpt echt hoe belangrijk dit voor mij is.’

Lees ook

Gemeente vraagt mening inwoner over Laefplein Maasbree

De gemeente organiseert op donderdagavond 14 maart een inloopbijeenkomst over de invulling van de op...

Podcast: Dit was de week

Het nieuws van de komst van een opvanglocatie voor asielzoekers domineerde deze week het nieuws. Met...

Annigje Primowees reageert op noodopvang: “Angst voor het onbekende”

Deze week werd bekend dat op het terrein van KaFra Housing aan de Middenpeelweg in Maasbree, naast d...

Dit zie je vanavond in Studio P&M

In Studio P&M praat Pascal Meyer vanavond met fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks Annigje Primowee...

Winkel Coolen-Pluijm gaat dicht, webshop blijft

De winkel van Coolen-Pluijm gaat alsnog haar deuren sluiten. Dat schrijft Meijel24.

Raad buigt zich pas eind van het jaar over uitbreiding Egchelse stallen

De besluitvorming over de uitbreiding van een varkenshouderij met 25.000 varkens in Egchel loopt ver...