Panningen, Netherlands

Bouw van nieuwe attracties Toverland vordert

Nog even en dan kunnen de bezoekers van attractiepark Toverland zich uitleven in vier nieuwe attracties. Het is de bedoeling dat de attracties komende zomer hun eerste ritjes draaien en tot nu toe ligt de bouw op schema. Het plaatje krijgt steeds meer vorm.
De redactie | 9 mei 2023 11:22 | Aangepast op 9 mei 2023 11:22
“De attracties kun je grotendeels al zien, in ieder geval de gebouwen waar de attracties in komen,” zegt Henk Janssen van Toverland. “De komende maanden zal het echt gaan om het afmaken. Het wordt eigenlijk alleen maar nog grootser en nog mooier”.

Uitdagingen
Er komt veel kijken bij de bouw van de attracties. Een grote uitdaging is nooit ver weg, zoals bij de Pixarus. Die staat midden in de schuin gezette bocht van de achtbaan Fēnix. “Dat heeft heel veel technische en logistieke uitdagingen gehad. Tal van kranen die ermee gemoeid zijn, heel veel berekeningen en we hebben heel veel gebrainstormd”, zegt projectmanager Robbert van der Fluit. “Een andere uitdaging is dat we afgelopen voorjaar veel regenachtig weer hebben gehad. Dat heeft ook af en toe problemen opgeleverd. Zo zijn er natuurlijk tal van uitdagingen, maar dat is ook hetgeen dat het allemaal leuk maakt”.

Uitbreiding
De attracties komen in het themagebied Avalon. In dit gebied staat de mythische wereld van tovenaar Merlijn centraal. Iedereen kan van de attracties genieten, aldus Henk Janssen. “De attracties die er al stonden, blijven staan. Met deze uitbreiding hebben we eigenlijk gezocht naar attracties die daar tussenin passen, die voor de hele familie ook leuk kunnen zijn. Juist voor degene die wat meer spanning wil, maar ook voor degene die het wat rustiger aan wil doen”. 

Lees meer over:

Toverland|Nieuwe attracties|

Meest gelezen

Voetbalclubs in rouw na overlijden Egchelse

De redactie | 24 mei 2023 14:47

De Vermaekerij krijgt nieuwe bedrijfsleiders

De redactie | 23 mei 2023 09:21

Politie zoekt getuigen van mishandeling in Helden

De redactie | 26 mei 2023 22:04

Lees ook

Kind gered van verstikking

De politie is zondagochtend in Sevenum in actie gekomen bij een kind dat gered werd van een verstikk...

Toverland bouwt vier nieuwe attracties

Toverland opent volgend jaar vier nieuwe attracties. De attracties komen in het themagebied Avalon. ...