Panningen, Netherlands

EGOpop klaar voor dertiende editie

De voorbereidingen voor de dertiende editie van EGOpop zijn in volle gang. De organisatie is druk bezig om het festivalterrein in Egchel klaar te maken voor een mooi feestje komend weekend. Na vijf jaar én de coronapandemie vindt het festival weer plaats.
De redactie | 18 mei 2023 12:00 | Aangepast op 18 mei 2023 12:00
Sfeer en beleving
De organisatie van EGOpop koos dit jaar voor een nieuwe opzet. Geen grote namen zoals Ilse DeLange of Golden Earring meer, maar voornamelijk artiesten uit de regio. “We hebben deze editie bewust de keuze gemaakt voor kleinere en lokale namen, omdat je dan gewoon veel meer podia hebt,” legt Steef Halmans uit. Hij is verantwoordelijk voor de programmering op EGOpop. “We kunnen zo ook meer programmeren waardoor we meer doelgroepen kunnen aanspreken. We hebben dus verschillende podiums en meerdere soorten muziek waardoor er hopelijk voor iedereen wat is dat hen naar EGOpop brengt,” zo verklaart Steef de bewuste keuze voor focus op sfeer en beleving.

‘Goede muziek en heel veel gezelligheid’
Roy Vercoulen van EGOpop sluit zich daarbij aan. “We hebben natuurlijk de jaren gehad met het kaliber Racoon, Ilse DeLange en Kensington. Supertof om die hier midden in Egchel te hebben staan, maar dan kom je wel snel aan een entreeprijs van zo’n 35 euro,” stelt hij realistisch. “Ik denk dat het publiek in Peel en Maas gewoon op zoek is naar goede muziek en heel veel gezelligheid. Dat creëren we met zo veel diversiteit en podia,” vervolgt hij. Roy is blij dat het festival na vijf jaar weer een nieuwe editie krijgt. “De weg naar EGOpop toe duurt lang. In 2020 wilden we het organiseren, maar dat ging niet. Daarna sudderde dat een beetje door en nu is het fijn dat we eindelijk weer lekker aan de gang kunnen,” zegt Roy, waarna hij wijst naar het festivalterrein in opbouw. “Vooral als je dit zo ziet, dan gaat het hard.”

Paar honderd man extra
Bart Delissen, voorzitter van EGOpop, is ervan overtuigd dat deze nieuwe opzet gaat slagen. “Dat getuigt ook de kaartverkoop. In overleg met de gemeente kunnen we gelukkig nog een paar honderd man extra kwijt op zaterdag. Daarom hebben we de voorverkoop afgelopen weekend al gestopt,” aldus Bart. Sander Selen, verantwoordelijk voor de PR van EGOpop, geeft aan dat óók vrijdag de moeite waard is om naar het festival te komen. “Er komen allemaal lokale bands, echt supergaaf. De zaterdag gaan we uitverkopen. Dat is super, dat heb ik nog nooit meegemaakt.”

De dertiende editie van EGOpop begint vrijdag om 18.00 uur en duurt twee dagen. Op zaterdag sluit Neet Oét Lottum vanaf 23.30 uur af. Het volledige programma en het tijdschema van EGOpop 2023 is te bekijken op de website van het festival.

Lees meer over:

Festival|EGOpop|Voorbereidingen|

Meest gelezen

Fietser ten val in Panningen

Peter Franssen | 5 jun 2023 17:52

Bestuurder ramt lantaarnpaal en belandt in berm

De redactie | 3 jun 2023 20:48

Politie houdt Panningenaar aan

Bart Nelissen | De redactie | 8 jun 2023 10:31

Brand in bos Koningslust na klapband vrachtwagen

De redactie | 8 jun 2023 17:11

Het geheim van de Pleisterplaats? "De gehaktballen"

Peter Franssen | 6 jun 2023 13:47

Lees ook

Terugkijken: dag 2 van EGOpop

Met een bomvol programma op zes verschillende podia vond zaterdag de tweede dag van EGOpop plaats. H...

Geen EGOpop, maar wel live muziek op Hemelvaartsdag

De organisatie van EGOpop organiseert dit jaar toch een evenement. Op Hemelvaartsdag op donderdag 26...

Club Ultra tot september dicht

Club Ultra in Helden sluit tot september haar deuren. Reden is het festivalseizoen dat start.

Festival op Het Bouwens

Een festivalsfeer hing woensdagmiddag op Het Bouwens. De cultuurklassen van de middelbare school org...

Nieuwe opzet EGOpop

Het muziekfestival EGOpop in Egchel krijgt vijf stages. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Op ...

Wil jij op EGOpop spelen? Grijp je kans!

PopPlaza is in samenwerking met Stichting EGOpop op zoek naar vier lokale bands die op het festival ...