Panningen, Netherlands

EGOpop stopt, laatste editie in 2025

Na veertien edities komt er een einde aan EGOpop in Egchel. Het grootste festival van Peel en Maas wordt in 2025 voor het laatst georganiseerd. Na het vertrek van een aantal bestuursleden zit er volgens de festivalleiding te weinig ervaring in het bestuur.
Youri Buis | 23 januari 2024 09:43 | Aangepast op 23 januari 2024 09:43
Ook met minder ervaring is het mogelijk om een festival te organiseren, beseft het bestuur. “Maar het afbreukrisico is naar ons inzien te groot. We willen voorkomen dat EGOpop als een nachtkaars uitgaat.”

Grote impact
Onder het grote aantal vrijwilligers dat zich inzet voor het festival, is een klein groepje verantwoordelijk voor de organiserende taken. Een festival van dit formaat organiseren op een leeg weiland in Egchel vergt heel veel voorbereiding en tijd. “Vorig jaar hebben we gezien dat EGOpop een te grote impact had op de privésituatie van de bestuursleden. Dat willen we niet. Het moet voor iedereen leuk blijven”, aldus het bestuur.

Eén jaar langer
In de zomer van 2025 wil het bestuur en de organisatie nog één keer alles uit de kast halen. De afzwaaiende bestuursleden hebben daarom besloten om toch één jaar langer door te gaan. “Ik had écht al vrede gesloten met een toekomst buiten de EGOpop organisatie, maar op deze vraag kon ik gewoon geen nee zeggen”, vertelt voormalig en inmiddels ook weer huidig voorzitter Bart Delissen. “De laatste editie ga ik echt niet overslaan.”

Van carnavaleske zondag naar ruige vrijdag
EGOpop begon in 2004 als een grap, als opwarmertje voor de Egchelse kermis. In het begin had het festival met de Zomerjoeks een carnavaleske zondag, maar die werd ingeruild voor een ruige vrijdag met meer gitaren. De lijst met artiesten die op de EGOpop-podia hebben gestaan, is niet mals. Van internationale toppers als de Golden Earring en Cliteater naar Hollandse knallers als Ilse Delange, Racoon, Di-rect, Blackbird, Bökkers en BZB. Ook lokale grootheden als Neet oét Lottum en de Janse Bagge Bend waren meer dan eens van de partij.

Afscheidsfeest
De veertiende en tevens laatste editie van EGOpop vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei 2025. De organisatie legt de lat hoog. “Het publiek kan zich opmaken voor een afscheidsfeest the world has never seen before.”

Lees meer over:

Egchel|EGOpop|

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Opkikker ambassadeurs uit Egchel krijgen speciale onderscheiding

Hayley en Jason uit Egchel hebben zaterdag op de speciale Ambassadeursdag van Stichting Opkikker een...

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Kersten wint Grote Prijs in Spanje

Lars Kersten heeft zijn eerste Grote Prijs op zijn naam geschreven. Met Viola sprong de Egchelse spr...

Experiment in Egchel: oranje zonnepanelen wekken meer stroom op

Zonnepanelen voorzien van oranje filters wekken meer stroom op dan zonder deze oranje kleur. Dat bli...

Brand in Egchelse woning

In een woning in Egchel is dinsdagavond brand uitgebroken.

Raad buigt zich pas eind van het jaar over uitbreiding Egchelse stallen

De besluitvorming over de uitbreiding van een varkenshouderij met 25.000 varkens in Egchel loopt ver...