Panningen, Netherlands

Meijelse toneelvereniging vertolkt rol op levend standbeeldenfestival

Annemie Louman en Erwin van den Beuken, allebei toneelspelers bij toneelvereniging C.O.M. Meijel, zijn op Eerste Pinksterdag als levend standbeeld te bewonderen op ToonBeeld Thorn. Tijdens dit jaarlijkse evenement strijden de beste levende standbeelden uit de wijde omtrek om het Open Limburgs Kampioenschap.
Youri Buis | 30 april 2024 13:37 | Aangepast op 30 april 2024 13:37
Speciaal gevoel
Meedoen aan dit soort evenementen is voor Van den Beuken niet nieuw. Toch geeft de aanstaande deelname aan ToonBeeld Thorn hem een extra speciaal gevoel. “Elk jaar gaan we naar Thorn om de Living Status te bewonderen. Telkens dacht ik: daar zou ik ook wel eens willen staan. Niet om iets te winnen, maar het is gewoon zo mooi om te zien hoe het publiek ook hier weer verrast”, aldus de acteur.

Schmink
Naast Van den Beuken en Louman maakt ook Bertine van Heugten onderdeel uit van de act. De mede-eigenaar van Oppe Koffie zal de grime van de twee toneelspelers verzorgen. Dat is de schmink van de levende standbeelden.

Publiekstrekker
Het levend standbeeldenfestival in de historische kern van Thorn is ieder jaar weer een enorme publiekstrekker met duizenden bezoekers. Dit jaar is het de veertiende editie. ToonBeeld Thorn begint op Eerste Pinksterdag, zondag 19 mei, om 12.30 uur. Van den Beuken, Louman en alle andere levende standbeelden zijn tot 16.30 uur te bewonderen.

Lees meer over:

COM Meijel|Toneel|

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Voetbaluitslagen: Helden kampioen in vierde klasse

De redactie | 12 mei 2024 22:45

Lees ook

‘Ik ben Alexander’ in juni op de planken

Het rockfonisch drama ‘Ik ben Alexander’ wordt in juni opgevoerd. Dat is ruim drie jaar nadat de voo...

COM Meijel brengt speciale jubileumvoorstelling

Toneelvereniging C.O.M. Meijel bestaat 40 jaar. Het wordt gevierd met de opvoering van ‘Are You Bein...