Panningen, Netherlands

Drie opties voor toekomst school in Egchel

Het college van Peel en Maas wil dat drie opties worden onderzocht voor de toekomst van IKC De Kemp in Egchel. De school, scholenkoepel Prisma, Hoera Kindercentra en de gemeente Peel en Maas hebben drie mogelijke scenario’s opgesteld, die onderzocht moeten worden.
De redactie | 30 oktober 2023 10:06 | Aangepast op 30 oktober 2023 10:06
Het gaat om verbouw op de huidige locatie, nieuwbouw op of naast de huidige locatie en nieuwbouw aan de Jacobusstraat (tegenover de kerk). Bij de laatste optie zou de school in het natuurpark, waar momenteel plannen voor worden gemaakt, komen te liggen.

Prognose
Egchel is een van de meest groeiende kernen van Peel en Maas. Het huidige aantal kinderen van KC De Kemp was in oktober 160. De prognose is dat het aantal kinderen zal stijgen tot 191 in 2038. Momenteel wordt er gebruik gemaakt van noodlokalen, omdat niet alle kinderen in het schoolgebouw passen. Bovendien is het huidige schoolgebouw verouderd.
In het onderzoek zal ook worden bekeken waar mogelijke tijdelijke huisvesting mogelijk is wanneer er voor de optie van verbouwen gekozen wordt. Ook is de wens om inwoners van het dorp naar hun mening te vragen.

Onderzoek
Het gemeentebestuur stelt de gemeenteraad voor om de drie opties te gaan onderzoeken. Dit staat in de businesscase voor Kindcentrum De Kemp die dinsdag door de raad in de commissievergadering wordt besproken.

Lees meer over:

School Egchel|IKC De Kemp|

Meest gelezen

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Centrum Panningen vol rook door brandend schuurtje

Bregje Deckers | 24 feb 2024 09:24

Lees ook

Vernieuwd muziekonderwijs voor basisscholen in Peel en Maas

Op twaalf basisscholen in Peel en Maas wordt sinds maandag een vernieuwde vorm van muziekonderwijs g...

Ontdeklab op Egchelse school

IKC De Kemp is de eerste school binnen Stichting Prisma die aan de hand van diverse materialen weten...