Panningen, Netherlands

Gemeente start verkeersproef in centrum Panningen

De gemeente Peel en Maas start maandag 9 oktober met de eerste verkeersproef in het centrum van Panningen. Het maakt deel uit van een onderzoek naar de herinrichting van het Panningse centrum.
De redactie | 4 oktober 2023 15:48 | Aangepast op 4 oktober 2023 15:48
Om het centrum toekomstbestendig te maken, moet er wat gebeuren. Dit voorjaar ging een streep door sloop van woningen en het parkeervrij maken van het Raadhuisplein. Er moet een nieuw ontwerp en plan worden gemaakt. Een onderdeel daarvan is het doen van verkeersproeven. Momenteel vindt er een nulmeting plaats.

Eenrichtingsverkeer
Op een gedeelte van de Raadhuisstraat wordt vanaf maandag tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Het verkeer kan tijdens de proef van de Patersstraat richting de Leerlooierweg rijden, maar niet andersom. Wel is het mogelijk vanuit de Leerlooierweg en de Julianastraat op het Raadhuisplein te parkeren. Deze verkeersproef duurt tot en met zondag 19 november 2023 en wordt aangegeven met verkeersborden.

Minder parkeerplekken
In de toekomstige situatie komen er minder parkeerplaatsen op het Raadhuisplein. Daarom worden er tijdens deze proefperiode ook een aantal plaatsen op dit plein afgesloten. "Dit doen we om te ervaren wat dit betekent voor de parkeerdruk en verkeersstromen in het gebied. Overigens kunnen de afgesloten parkeerplaatsen worden benut om fietsen te stallen", zo zegt een woordvoerder van de gemeente.

Tweede proef
Op maandag 26 februari 2024 start een tweede proef. Deze duurt tot en met zondag 7 april 2024. In deze periode wordt de kruising Raadhuisstraat – Julianastraat afgesloten voor autoverkeer. Ook deze tijdelijke situatie wordt aangegeven met verkeersborden. Deze tweede proef vindt plaats na de drukkere periode tussen Kerstmis en carnaval.

Ontwerp
De gemeente is gestart met het opstellen van een ontwerp voor de nieuwe inrichting van het gebied. Er wordt een meedenkgroep gevormd, die samen met de gemeente dit ontwerp gaat vormgeven. De gemeente is voor deze groep nog op zoek naar 1 of 2 bewoners van de Julianastraat, Beatrixstraat, Patersstraat, Raadhuisplein en Raadhuisstraat.

Lees ook

Motto Jan Bouten vereeuwigd in centrum

Bij zijn afscheid als centrummanager heeft Jan Bouten zijn slogan ‘samenwerken maakt het verschil’ v...

Jan Bouten afgelost als centrummanager: “Altijd nieuwe ideeën”

Na ruim 19 jaar centrummanager van Panningen te zijn geweest, heeft Jan Bouten zijn stokje overgedra...

Vragenlijst over verkeersproeven in centrum Panningen

De gemeente doet onderzoek naar de effecten van de verkeersproeven die het afgelopen half jaar werde...

Schoenenzaak in centrum Panningen gaat sluiten: pand verkocht

Trend Schoenmode in Panningen gaat sluiten. Het pand aan de Raadhuisstraat waarin de schoenenzaak is...

Tweede verkeersproef in centrum Panningen gestart

Zes weken lang een gewijzigde verkeerssituatie in het centrum van Panningen. De kruising Raadhuisstr...

Tweede verkeersproef in centrum Panningen

Op maandag 19 februari gaat de tweede verkeersproef in het centrum van Panningen van start. Er is da...