Panningen, Netherlands

'Genieten van goeie grond' moet Peel en Maas op de kaart zetten als toeristische gemeente

Peel en Maas is een rijke regio op het gebied van toerisme en recreatie. Ondernemers in deze sector vinden dat dit beter uitgedragen kan worden. Daarom is er een plan geschreven om het toeristisch platform nieuw leven in te blazen.
De redactie | 27 november 2023 12:12 | Aangepast op 27 november 2023 12:12
"Hier liggen kansen om verbindingen te leggen en er voor iedereen meer uit te halen", zegt de nieuwe kartrekker Wil van Oosteren. Met een aantal ondernemers in Peel en Maas nam hij het initiatief om tot een nieuwe visie te komen.
"Peel en Maas heeft toerisme hoog in het vaandel staan, maar tot nu toe is daar nauwelijks invulling aan gegeven. Hier liggen veel kansen. We hebben in het opstellen van de visie nadrukkelijk samenwerking gezocht met de agrarische sector, dorpsoverleggen en andere partijen. We zitten in een grote transitie. Er liggen grote kansen, maar daar moet je wel over nadenken. We willen niet dat bij elke boer een camping komt te liggen."

Asperges
In de gemeente liggen veel campings en een aantal grote recreatieparken, zoals de Heldense Bossen en Beringerzand. Ook is de regio het centrum voor de paardensector met een aantal grote stallen. En natuurlijk staat Peel en Maas bekend als aspergegemeente. Tot nu toe wordt de promotie van de dag- en verblijfsrecreatie uitgevoerd door regionale marketingbureaus, Visit Noord Limburg en Limburg Marketing. Het toeristisch platform wil kleine bedrijven helpen de weg naar deze marketingorganisaties te vinden. Maar ook inwoners moeten ambassadeur worden van de eigen gemeente. Genieten op goeie grond wordt de nieuwe slogan.

Promotie en meer
"Dat wordt het thema waar omheen we alles gaan bouwen. Het toeristisch platform richtte zich op promotie. Wij trekken dit nu breder", zegt Van Oosteren. Het gaat daarbij om thema's als duurzaamheid, de producten en het personeel. "We willen verschillende stuurgroepen gaan formeren die projecten gaan uitrollen."

Subsidie
Vorig jaar werden de ondernemers in de sector al bijgepraat. Vorige week gebeurde dat opnieuw. Zij zien toekomst in de plannen. Iedereen is het erover eens dat er wat moet gebeuren. De lokale ondernemers willen meer verbinding en samenwerking. Dat gaat er ook komen. De gemeente heeft voor het plan al 185.000 euro aan subsidie beschikbaar gesteld. Ook moeten bedrijven die zich bij het platform aansluiten een bijdrage gaan betalen. "De inwoner moet weten wat de gemeente allemaal te bieden heeft. Zij zijn de ambassadeurs van Peel en Maas."

Meest gelezen

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Panningse kapster stopt met zaak en gaat op reis

De redactie | 4 mrt 2024 14:56

Vrouw (20) vermist in Panningen

Youri Buis | 4 mrt 2024 21:48

Lees ook

Nieuwe naam voor Experience Centre in Panningen

Het Experience Centre in Panningen krijgt een nieuwe naam. Vanaf nu gaat de werkervaringsplek verder...

VVD en GroenLinks/PvdA verbaast over reactie coalitiepartijen

De VVD en GroenLinks/PvdA reageren verbaast op het bericht van de coalitiepartijen dat er onvoldoend...

SV Panning kan geen potten breken tegen SV Blerick

Panningen trad aan tegen SV Blerick, titelkandidaat in de 3e klasse c. Onder een stralend voorjaarsz...

Bevo wacht zware wedstrijd vanavond tegen Lions

Bevo speelt vanavond in de halve finale van de landelijke beker op het programma. Tegenstander is Li...

Busje in brand op A73 bij Reuver

Een bestelbus is in de nacht van maandag op dinsdag in brand gevlogen op de A73 bij Reuver.

Auto belandt in sloot in Maasbree

Een auto is maandagavond in een sloot gereden in Maasbree. De bestuurder raakte gewond en is naar he...