Panningen, Netherlands

Kinderen ontwerpen skatebaan voor Pius Park

Op een ontdekkende manier aan de slag met een onderwerp of vraag. Bijvoorbeeld het ontwerpen van een eigen skatebaan. Met die vraag gingen de leerlingen van de FavoRiet uit Panningen aan de slag bij het Ontdeklab. Dit project is door het Bouwens en Prisma opgezet.
De redactie | 27 maart 2023 11:44 | Aangepast op 27 maart 2023 11:44
Ontdekken
Het Ontdeklab Peel en Maas is een stichting die basisschoolkinderen vanaf een jonge leeftijd op een ontdekkende manier met technologie in aanraking wil laten komen. Dat gebeurt met ontdekkisten en met workshops op Het Bouwens.

Creatief
De docent Techniek van het Bouwens begeleidt de leerlingen met de opdracht. "Het is leuk om te zien hoe creatief de leerlingen zijn. Ze hebben op school al een ontwerp gemaakt voor de skatebaan en hier werken ze het uit met piepschuim." In het lokaal van de middelbare school kunnen de kinderen experimenteren en werken met materialen waar ze op hun eigen school niet mee werken.

Beste voorstel
Uiteindelijk wordt het beste voorstel beloond. Daarmee gaat een werkgroep aan de slag om daadwerkelijk een skatebaan te realiseren in het Pius Park in Panningen. Ook wordt er bij elke school een winnaar gekozen.

Lees meer over:

Piuspark|

Meest gelezen

Dubbele autobrand in Panningen

Jari Janssen | 14 jun 2024 09:01

Kessel-Eikse in nieuwe Videoland-serie

Jari Janssen | 14 jun 2024 08:57

Jeugdvierdaagse Peel en Maas gaat van start

Jari Janssen | 19 jun 2024 15:48