Panningen, Netherlands

Kletspot Gedraag Ow moet gesprek over discriminatie en zinloos geweld op gang brengen

De kletspot Foto: CULT
De documentaire "Gedraag Ow" wordt vertoond aan leerlingen van Het Bouwens en het Buurtcollege. Als voorloper voor een lespakket dat wordt ontwikkeld, is er een 'kletspot' gemaakt. Dit is een pot met stellingen en vragen om onderwerpen, zoals discriminatie en racisme bespreekbaar maken.
De redactie | 5 februari 2024 16:48 | Aangepast op 5 februari 2024 16:48
De ouders en vrienden van Guus Janssen achter het initiatief "Gedraag Ow", hebben de pot ontwikkeld na de vraag van bezoekers van de documentaire die de afgelopen weken te zien was. "Het doel was om de onderwerpen bespreekbaar te maken onder jongeren en volwassenen. Juist door erover te praten kunnen we het voorkomen", zegt Ivo Poels, één van de vrienden van Guus Janssen.

Zinloos geweld
Twee jaar geleden overleed Guus na zinloos geweld tijdens de carnaval in Horst. Familie en vrienden willen op deze manier aandacht vragen voor het thema. Klassen van de middelbare scholen in Peel en Maas, Het Bouwens en het Buurtcollege Maas en Peel gaan de film, die is gemaakt over de rouwverwerking van de vrienden van Guus, bekijken.
Er zijn twee soorten kletspotten ontwikkeld, vertelt de moeder van Guus. "Er is één pot voor de jeugd en één voor de volwassen. Het is de bedoeling dat mensen in gesprek gaan over de vragen en stellingen en de zaken die spelen. We beginnen met groep 8 en vanuit daar willen we het verder gaan uitdragen."

Opmaat
De kletspot is de opmaat naar een lespakket dat volgend jaar verschijnt. Scholen die de film ook willen vertonen aan hun leerlingen kunnen contact opnemen met DOK6 Cinema.

Lees meer over:

Kletspot|

Meest gelezen

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Centrum Panningen vol rook door brandend schuurtje

Bregje Deckers | 24 feb 2024 09:24