Panningen, Netherlands

Mustafa Amhaouch stopt bij Bevo Hc: “Momentum om stokje over te dragen”

Mustafa Amhaouch.
Na ruim negen jaar komt er een einde aan de carrière van Mustafa Amhaouch als voorzitter van Bevo Hc. Hij maakt het huidige seizoen af en neemt daarna afscheid van zijn grote liefde. “Je moet zelf aanvoelen dat er een momentum is dat je het stokje moet kunnen overdragen”, vertelt Amhaouch in Studio P&M.
Youri Buis | 8 maart 2024 15:11 | Aangepast op 8 maart 2024 15:11
Het verschil maken
Als het voormalig Tweede Kamerlid in de zomer stopt, heeft hij er drie termijnen van drie jaar op zitten als voorzitter van Bevo. Amhaouch spreekt van een ‘levendige club met een goede organisatie’, dus hij maakt zich geen zorgen over de toekomst. Tel daar het sportieve succes met het bereiken van de landelijke bekerfinale bij op, en je komt al gauw tot de conclusie dat het eigenlijk best goed gaat met ‘familieclub’ Bevo. “De handbalsport is een amateur-topsport. Wij kunnen niet concurreren met veel geld, maar wel met een goed programma en goede opvang van de spelers. Daar moet je het verschil kunnen maken en dat doen wij als Bevo”, zegt Amhaouch.

Een voorbeeld
Hans van Dijk, de coach van het eerste team van Bevo, was verrast door het nieuws dat Amhaouch stopt bij de club. De coach heeft lovende woorden over voor de Panningenaar. “Het is een fantastische man, echt een voorbeeld. Hij doet veel voor de club”, zo laat hij weten aan Omroep P&M. Van Dijk hoopt dat Amhaouch betrokken blijft bij Bevo. “Er zijn meer mensen die op een gegeven moment een stapje terug doen, maar toch stiekem achter de schermen nog een hoop blijven doen. Ik hoop dat hij dat ook wil, want ik heb hem leren kennen als een heel mooi en waardevol mens. Het zou zonde zijn als hij helemaal niks meer gaat doen.”

‘Geen actieve herinneringen’
Wat dat betreft laat Amhaouch alle opties open. “Het is zo’n grote club, er zijn altijd leuke dingen om te doen. Ik val nu af en toe in als speaker, waarbij ik de doelpunten omroep. Dat ga ik op 17 maart ook weer doen bij het internationale Handbal Extra Toernooi, het G-toernooi. Dat zijn van die dingen, die moet je gewoon doen”, zo spreekt hij vol passie over het vrijwilligerswerk dat hij bij Bevo doet. Daarnaast is hij druk bezig met zijn zoektocht naar een nieuwe permanente invulling van zijn tijd. Sinds Amhaouch in december vorig jaar afscheid nam van de Tweede Kamer zit hij zonder vaste baan. Telkens bleef hij op de vlakte als hem werd gevraagd naar zijn volgende stap, zo ook tijdens de verkiezingsavond van het CDA in Den Haag, in november. “Daar heb ik geen actieve herinneringen aan”, zegt Amhaouch met een knipoog.

Toekomst
Ook anno 2024 wil de oud-politicus niets loslaten over zijn toekomst. “Ik heb verschillende gesprekken lopen”, antwoordt hij op de vraag of ASML al heeft aangeklopt. “Ik ga niet zeggen met welke bedrijven ik in gesprek ben of waar ik aan het solliciteren ben. Of ik de gouverneur al gesproken heb? Die spreek ik één keer per jaar, vaak tijdens de nieuwjaarsreceptie.” Wel zegt Amhaouch dat hij de eerste weken na zijn vertrek uit de Tweede Kamer rust heeft genomen. Vervolgens heeft hij oriënterende gesprekken gevoerd om daarna samen met zijn moeder van 83 jaar een weekje op vakantie te gaan. “Ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb. Ik raad mensen aan, als ze in de gelegenheid zijn, om dat ook te doen. Ze knapte er helemaal van op.”

Overname sporthal
Amhaouch gaat in Studio P&M ook in op de financiële situatie van sporthal De Heuf. Vorige maand werd duidelijk dat de gemeenteraad akkoord is met de overname van de Panningse sporthal. “Het gaat de goede kant op”, aldus Amhaouch. “Alle raadsleden hebben het besluit genomen dat De Heuf gekocht wordt door de gemeente. Wij (Bevo, red.) blijven gewoon de hal en kantine huren, daar betalen we huurpenningen voor.” De vertrekkend voorzitter zegt dat er ook onderhoud en renovatie gaat plaatsvinden. Het streven is om vóór ingang van het nieuwe seizoen de eerste werkzaamheden te starten. Het gaat om het aanpakken van het dak en de goten.

Vrijwilligers
Wat Mustafa Amhaouch precies op de kaart heeft gezet als voorzitter van Bevo, vindt hij in alle bescheidenheid moeilijk te zeggen. Hij vindt het belangrijk dat het menselijke en sociale karakter van de club in stand blijft. Ook prijst hij de vele vrijwilligers die voor Bevo hun beste beentje voorzetten. “We hebben tussen de 200 en 250 mensen die bijvoorbeeld klussen en in de sponsorcommissie of activiteitencommissie zitten. Ons motto is: wij verbinden energie en talent in Peel en Maas.”

Studio P&M is vrijdagavond om 18.00 uur te zien op Omroep P&M. Bekijk hieronder het volledige interview met Mustafa Amhaouch.

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Arjan Schoock nieuwe trainer Bevo Hc Heren 2

Arjan Schoock wordt de nieuwe trainer van het Heren 2 team van Bevo Hc. Daarmee is hij de opvolger v...

Nipt verlies voor Bevo tegen Lions in HandbalNL-League

Het zijn de handballers van Bevo Hc niet gelukt om de goede start van de HandbalNL-League een vervol...

Hans van Dijk langer coach van Bevo Hc

Coach Hans van Dijk heeft zijn contract bij Bevo Hc met een jaar verlengd. Dat laat de club weten op...

Scholentoernooi bij Bevo Handbalfestijn in Panningen

Verschillende basisscholen uit Peel en Maas kwamen woensdag bijeen in De Heuf voor het Bevo Handbalf...

Handbal Extra Bevo Hc naar Special Olympics

Het Handbal Extra team van Bevo Hc gaat van 14 tot en met 16 juni naar de Special Olympics in Breda ...

Bevo-doelman vertrekt naar Duitsland

Bevo-doelman Arjan Versteijnen vertrekt bij de Panningse club. De keeper heeft een contract getekend...