Panningen, Netherlands

Mutsaersstichting voorlopig financieel gered door steun gemeenten

Dertien van de veertien gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben ingestemd om de Mutsaersstichting tijdelijk financieel te ondersteunen. Hierdoor blijft de jeugdzorg in de regio voorlopig gegarandeerd.
De redactie | 10 juli 2024 13:59 | Aangepast op 10 juli 2024 13:59

De Mutsaersstichting heeft hierdoor tijd gewonnen, maar ook de gemeenten in Zuid-Limburg moeten nog financiële hulp bieden. De gemeenten in Noord- en Midden-Limburg dragen samen 7,8 miljoen euro bij. Voor de gemeente Venlo betekent dit een bijdrage van 1,7 miljoen euro.

Financiële middelen
'We zijn heel blij en dankbaar dat de gemeenten ons financieel steunen', zegt Harm Wijgergang van de Mutsaersstichting. 'Dit betekent dat we nu geld hebben om ons continuïteitsplan uit te voeren.' Tot het einde van dit jaar is de zorginstelling financieel gezond.

Zuid-Limburg
Ook de gemeenten Beesel en Peel en Maas steunen de stichting. De hulp uit Noord- en Midden-Limburg is echter niet genoeg. De Mutsaersstichting werkt in 64 gemeenten. ''We begrijpen de situatie van de Zuid-Limburgse gemeenten, maar we staan steeds op de rand van faillissement. Dat is voor niemand fijn. Na de overeenkomst met de dertien gemeenten hopen we dat er meer steun komt.''

Bergen
Alleen de gemeenteraad van Bergen stemde tegen financiële hulp. Wethouder Marianne Smitsmans van Roermond noemt dit teleurstellend. ''Het zou fijn zijn geweest als we met alle veertien gemeenten hadden samengewerkt. Maar we accepteren de beslissing van Bergen.''

De financiële bijdrage van de andere gemeenten is nodig om tot januari 2026 te overbruggen. Begin dat jaar begint een nieuwe aanbesteding voor de jeugdzorg in de provincie.

Lees meer over:

Mutsaersstichting|

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Woensdag helikopteroefeningen boven Peel en Maas

De redactie | 16 jul 2024 18:37