Panningen, Netherlands

Natuurpark aan de rand van Egchel laat droom Nel uitkomen

De droom van Nel Manders uit Egchel komt uit. Een natuur- en speelpark voor het dorp, dat vrij toegankelijk is. Een werkgroep is momenteel bezig met de voorbereidingen voor het park.
De redactie | 22 januari 2024 09:32 | Aangepast op 22 januari 2024 09:32
Nel herinnert zich hoe ze in de jaren zestig buiten speelde in de bossen en in De Kemp, het van oorsprong natte gebied grenzend aan het dorp tegenover de Jacobusstraat. De tijd van toen moet terugkomen, vindt ze. Daarom is ze met andere inwoners gestart met het natuurpark. Het moet een gebied worden met een voedselbos, waterelementen en veel planten, struiken en bomen.

Belevingspad
Een park voor kinderen, met een avontuurlijk en educatief speelbos met belevingspad. Waar ze hutten kunnen bouwen, klimmen en klauteren en mooie dingen leren over de natuur. Egchelse verenigingen zoals Jong Nederland en Kindervakantiewerk kunnen er buitenactiviteiten organiseren. Maar ook wordt de samenwerking gezocht met de schutterij en het schutterslokaal.

EGOpop
Het gebied ligt aan de rand van Egchel, vlakbij de kerk en de school. De grond wordt beschikbaar gesteld door de grondeigenaar, op voorwaarde dat EGOpop er gebruik van kan blijven maken.

Ontwerp
Het ontwerp voor het nieuwe park wordt nu gemaakt en is bijna klaar. Daarbij worden dus ook verbindingen gemaakt met de schutterij en het schutterslokaal. Nel ziet het helemaal voor zich. Het plan wordt gepresenteerd op zondag 17 maart. Ook worden er subsidies en fondsen aangeschreven om de aanleg te bekostigen.

Lees meer over:

Natuurpark De Kemp|

Lees ook

Belangrijke stap voor realisatie Natuurpark De Kemp in Egchel

De realisatie van Natuurpark De Kemp in Egchel komt dichterbij. De nieuwe stichting die het park gaa...

Oprichting van Stichting Natuurpark De Kemp een feit

Stichting Natuurpark De Kemp is opgericht. De laatste handtekeningen werden onder toeziend oog van d...