“Wat we belangrijk vinden, is dat alle kinderen en ouders ons kunnen vinden,” zegt Natasja van Montfoort, adjunct-directeur Publieke Gezondheid. De nieuwe vestiging biedt ruimte aan een groter team, waarin de voormalige locaties in Baarlo en Maasbree zijn samengevoegd. “We werken nu met drie teams als één team samen,” vertelt jeugdverpleegkundige Wilma Jacobs. “Dit zorgt ervoor dat we efficiënter kunnen overleggen en samenwerken, wat de kwaliteit van onze zorg ten goede komt.”
Consulten
Op de locatie worden ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar uitgenodigd voor consulten, onderzoeken en vaccinaties. Daarnaast is er ook ruimte voor de zorg voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Hoewel veel consulten voor deze groep doorgaans op scholen plaatsvinden, biedt de nieuwe locatie in Panningen nu ook de mogelijkheid om afspraken daar in te plannen.
Voordelen
Doktersassistente Nancy Verhaegh, die normaal gesproken op scholen werkt, ziet voordelen in de nieuwe plek. “Als ouders zelf aanwezig willen zijn bij een onderzoek of als een kind ziek was tijdens een geplande afspraak op school, kunnen we hen nu hier ontvangen. Dat maakt ons werk flexibeler en toegankelijker.” Bij de inrichting van het gebouw is geluisterd naar de medewerkers. “We hebben meegedacht over de kleuren, de indeling en de lichtinval,” legt Verhaegh uit. “Omdat we hier dagelijks werken, weten we wat praktisch is en hoe we de ruimtes optimaal kunnen benutten.”
Baarlo en Maasbree
De consultatiebureaus in Baarlo en Maasbree zijn inmiddels gesloten. De GGD kiest er bewust voor om per gemeente één centrale locatie aan te houden. In Peel en Maas blijft naast Panningen alleen de locatie in Meijel als nevenvestiging open.