Panningen, Netherlands

Nieuwe sporthal Maasbree moet op plek sportschool komen

Het college van Peel en Maas wil sporthal d’n Adelaer in Maasbree slopen en een nieuwe hal bouwen op de plek waar nu Sportcenter Dynamic ligt.
De redactie | 9 februari 2024 15:15 | Aangepast op 9 februari 2024 15:15
Al jaren wordt er gesproken over de sporthal in het dorp. De huidige sporthal D’n Adelaer is 45 jaar oud. Het gebouw voldoet niet meer aan de huidige normen en eisen. De installaties zijn in slechte staat. Op verzoek van de gemeenteraad is voor de locatiestudie gekeken naar mogelijkheden in de sportieve omgeving aan de Breetse Peelweg. Hier ligt het voetbalterrein en is een sportschool gevestigd. Op de plek werd in 2022 ook al eens gekeken. De voetbalclub had bezwaren. Het zou een té grote impact hebben op de bestaande ruimte en de uitstraling en het gebruik van de voetbalaccommodatie. De hal zou in dat voorstel voor het hoofdgebouw komen te liggen. De leden en het bestuur van de vereniging gaven daarom geen groen licht.

Dynamic
Nadat een optie aan het Meuleveld afviel, omdat De School intrekt in het gebouw van de Violier, kwam een nieuwe variant op tafel. Dat gaat om het slopen van Sportcentrum Dynamic om op die plek een nieuwe hal en sportcentrum te bouwen. Hiervoor zou de gemeente de grond aankopen om daarna een sporthal met sportcentrum op dit perceel te bouwen. De eigenaar staat hier positief tegenover.

Centrum
De hal ligt nu centraal in het dorp, maar past door zijn enorme omvang minder goed bij het huidige en toekomstig beeld van het dorpscentrum. De kosten van herbouw van een sporthal op de huidige plek, worden geschat op € 6.8 miljoen. Door de prijsverhogingen zou dit in 2026 € 7.9 miljoen zijn. Dit is duurder dan nieuwbouw van een sporthal op een andere locatie. "Door de huidige sporthal d’n Adelaer te slopen, ontstaat er ruimte om in samenspraak met het dorp nieuwe kansen te verkennen voor een herontwikkeling en inrichting van deze locatie", aldus het college.

Raad
Het college vraagt aan de raad een voorbereidingskrediet te verstrekken van € 650.000 om verder onderzoek te doen naar te doen naar de beoogde locatie.

Lees meer over:

Sporthal|Maasbree|

Lees ook

Annigje Primowees reageert op noodopvang: “Angst voor het onbekende”

Deze week werd bekend dat op het terrein van KaFra Housing aan de Middenpeelweg in Maasbree, naast d...

Maasbreese huisarts clinicus van het jaar

Esther van Venrooij is uitgeroepen tot clinicus van het jaar. De Maasbreese huisarts kreeg de waarde...

Maasbree staat stil bij overleden Sam

In Maasbree wordt vandaag en morgen afscheid genomen van de Maasbreese Sam Wulms die bij een ongeval...

Afscheid overleden Maasbreese donderdag en vrijdag in Maasbree

In Café De Pool in Maasbree vindt donderdag een algemeen afscheidsmoment plaats voor de overleden Ma...

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen is geschokt gereageerd op de dood van de 23-jarige...

Vrouw uit Maasbree omgekomen tijdens kajakken in Guatemala

Een 23-jarige vrouw uit Maasbree is in Guatemala omgekomen na een ongeluk tijdens het kajakken. Dat ...