Panningen, Netherlands

4 mei: Hier vinden de dodenherdenkingen in Peel en Maas plaats

Het is bijna 4 mei en dat betekent dat we bijna alle oorlogsslachtoffers gaan herdenken. In verschillende dorpen in de gemeente Peel en Maas worden herdenkingen georganiseerd.
Jari Janssen | 1 mei 2024 09:44 | Aangepast op 1 mei 2024 09:44
Baarlo
De herdenking Baarlo begint om 19:30 uur bij het Bevrijdingsmonument op de Markt. De herdenking vindt plaats in medewerking van leden van de Schutterij St. Antonius en St. Petrus. Ook zal het koperkwintet aanwezig zijn. Bij slecht weer zal de herdenking plaatsvinden in de parochiekerk.

Kessel
Om 19:27 uur start de herdenking in Kessel bij het Oorlogsmonument Donk aan de Bevrijdingsweg. De klokken zullen luiden, waarna het programma zal worden vervolgd. Militairen van de Nationale Reserve zullen bij het kruis staan. Leden van Black Watch zijn aanwezig met oude voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog.

Meijel
Vanaf 19:40 uur kunnen de inwoners van Meijel zich verzamelen bij het oorlogsmonument op het Alexanderplein. Het Meijels mannenkoor, Femme Vocales en Harmonie Eendracht zorgen voor een muzikale bijdrage. Na de twee minuten om 20:00 uur zal het Wilhelmus onder muzikale begeleiding gezongen worden. Ook zal wethouder Tijs van Lierop een toespraak houden.

Panningen
In Panningen begint het nationale herdenkingsmoment om 19:45 uur bij het Monument Everlo. Verschillende verenigingen zullen onderdeel zijn van de herdenking. Ook burgemeester Wilma Delissen en kinderburgemeester Stan Gubbels zullen aanwezig zijn.

Maasbree
Om 19:45 uur vertrekken de inwoners van Maasbree vanaf het Kennedyplein naar het monument waar de herdenking zal plaatsvinden. De herdenking vind plaats in medewerking met het Maasbrees Mannenkoor, Fanfare Sint Aldegondis en Schutterij Sint Martinus. Ook wethouder Erik Nijssen zal aanwezig zijn. Na afloop, om 20:30 uur, is er voor iedereen koffie en thee in het Hoës van Bree.

Bevrijdingsvuur
In de nacht van 4 op 5 mei zal de Atletiekvereniging Helden het Bevrijdingsvuur ophalen uit Wageningen. Al rennend zullen zij het vuur naar Panningen brengen. Om 11:00 uur zal het vuur aankomen bij Monument Everlo in Panningen, waarna het Bevrijdingsvuur zal worden aangestoken.

Lees meer over:

4 mei|Dodenherdenking|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Lees ook

Terugkijken: Dodenherdenking 2024 bij het Everlo-monument

Tijdens Dodenherdenking werd er op verschillende plekken in Peel en Maas stilgestaan bij de oorlogss...

Dodenherdenking live op Omroep P&M

Ook dit jaar zendt Omroep P&M de Dodenherdenking vanuit het Everlo monument in Panningen live uit.

Dit is het programma voor Dodenherdenking in Peel en Maas en Beesel

Tijdens Dodenherdenking, aanstaande donderdag 4 mei 2023, zullen er herdenkingen met traditionele kr...

Dodenherdenking live bij P&M

Omroep P&M zendt donderdagavond 4 mei de Dodenherdenking vanuit oorlogsmonument Everlo in Panningen ...

Burgemeester Delissen roept op: ‘hang vlaggen weer recht’

In aanloop naar dodenherdenking en Bevrijdingsdag geeft burgemeester Wilma Delissen gehoor aan een o...

Terugkijken: Dodenherdenking 2022

In Panningen vond op 4 mei de traditionele Dodenherdenking plaats. Omroep P&M zond de herdenking liv...