Panningen, Netherlands

Beesel neemt maatregelen om menstruatiearmoede tegen te gaan

De gemeente Beesel gaat kastjes ophangen in de buitenlucht waar vrouwen menstruatieproducten kunnen pakken. De gemeenteraad riep vorig jaar de wethouder op om iets te doen aan de zogeheten menstruatiearmoede.
De redactie | 22 april 2024 16:00 | Aangepast op 22 april 2024 16:00
Menstruatiearmoede komt voor bij vrouwen in Nederland die rond de armoedegrens leven, met name onder klanten van de Voedselbank, dak- en thuislozen en vrouwen zonder verblijfstitel. Deze groepen hebben zo'n €50 of minder leefbudget per persoon per week te besteden. Het gaat in de gemeente Beesel om ongeveer 3167 inwoners.

Ophangen
Het armoedefonds kan uitgiftepunten realiseren, maar het college denk dat het makkelijker kan en wil in eigen beheer kastjes kopen om op verschillende plekken in Beesel op te hangen. De eerste vulling van producten wordt door de Reuverse vestiging van Kruidvat gesponsord. In totaal zijn er straks acht plekken waar de producten gratis te krijgen zijn.

Acht plekken
De gemeente hoopt voor de zomervakantie de kastjes opgehangen te hebben. Wanneer er geen gebruik van wordt gemaakt, wordt de voorziening na één jaar afgeschaald.

Lees meer over:

Menstruatiebloed|

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

Reuverse maakt kunstwerk met menstruatiebloed

Herinneringen en de veranderende waarde van materialen door de tijd heen. Dat probeert de 24 jarige ...