Panningen, Netherlands

Consendo breidt uit met zorgtak

Het Panningse bedrijf Consendo krijgt een zorgtak. Ondernemer Noortje Rutten ziet in de praktijk dat het anders kan en moet met de zorg.
De redactie | 24 april 2024 10:44 | Aangepast op 24 april 2024 10:44
"Wat ik zie, is dat mensen pas laat in de zorg terecht komen en daardoor de laatste fase snel moeten doorlopen. Wat wij nastreven is dat wanneer je eerder in beeld komt, je eerder het traject kunt begeleiden. Er ligt dan veel minder druk op de zorg in de eindfase."

Toekomst
Veel ouderen denken niet na over hun toekomst. Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de zestigers en zeventigers nog niks heeft voorbereid voor hun oude dag. Het gevolg is dat de zorg nog verder vast gaat lopen. "Dat zie je ook vaak als mensen zorg gaan ontvangen. Er komen dan veel zaken aan de orde", vertelt medewerker Carol van Gameren. Zij was jarenlang bij verschillende zorginstellingen actief. "We moeten zaken bespreekbaar gaan maken."

ConVince
Medewerkers van ConVince Zorg komen bij de cliënten thuis en gaan aan de slag met de behoeften. "Dat kan zijn dat we met mensen een kopje koffie drinken of naar het ziekenhuis gaan", zegt Rutten. "Uiteindelijk is het doel dat we een locatie krijgen voor mensen die niet meer zelfstandig zouden kunnen wonen, maar die nog niet zover zijn dat ze naar een reguliere zorglocatie kunnen gaan. Welke locatie dat is, is nog niet duidelijk.

Aanspreekpunten
De zorgvrager krijgt bij ConVince een beperkt aantal aanspreekpunten. De cliënt gaat zelf bepalen wat de zorg voor hem of haar waard is. "Dus eigenlijk buiten de reguliere zorgwetgeving. We richten ons op de vraag wat mensen zichzelf gunnen, los van de vraag of het ook daadwerkelijk vergoed wordt door de zorgverzekering."

Lees meer over:

Zorg|Consendo|Zorgtak|Ouderenzorg|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Lees ook

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Een wooncomplex in een groene omgeving voor jong en oud, waar continu zorg geboden en gewaarborgd wo...

Opleiding tot ervaringsdeskundige in Limburg groeit

Deze week is de tweede groep studenten gestart met de opleiding ‘Sociaal werk’ met ervaringsdeskundi...

Maandelijks spreekuur over carrière in de zorg

De Bibliotheek Maas en Peel en Zorgnet Limburg gaan iedere maand een spreekuur organiseren voor mens...

Zorgmedewerkers krijgen gratis toegang tot Limburgs Museum

Iedere zorgmedewerker in Limburg krijgt met het hele gezin gratis toegang tot het Limburgs Museum. H...