Panningen, Netherlands

Drie verenigingen dienen aanvraag voor steunfonds in

Stockfoto Foto: Unsplash
Drie verenigingen of stichtingen hebben een aanvraag ingediend bij de gemeente Peel en Maas om in aanmerking te komen voor het steunfonds energiekosten.
De redactie | 24 februari 2023 10:14 | Aangepast op 24 februari 2023 10:14
Wethouder Anget Mestrom is niet geschrokken van het aantal. "Hieruit blijkt dat de verenigingen best gezond zijn." De gemeente laat niet weten om welke verenigingen of stichtingen het gaat.

Helpen
Het steunfonds energiekosten is bedoeld om verenigingen en stichtingen te helpen die als gevolg van de energiecrisis in financiële problemen raken. "We willen voorkomen dat het voortbestaan van deze verenigingen/stichtingen in gevaar komt. Het verenigingsleven is namelijk van grote waarde voor de leefbaarheid in de kernen", zo zegt wethouder Anget Mestrom.

Tweede termijn
De eerste termijn voor het indienen van een aanvraag liep tot 15 febrauri. De tweede termijn loopt tot 15 mei 2023. Per kalenderjaar kan maximaal 30.000 euro aan financiële steun worden toegekend. Alle aanvragen binnen één termijn worden beoordeeld.

Voor de maatwerkregeling voor inwoners zijn in de eerste tien dagen inmiddels zes verzoeken gedaan. De wethouder wil zich hard gaan maken voor deze doelgroep: “Als er meer geld nodig is, ga ik terug naar de raad.”

Lees meer over:

Steunfonds|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Steunfonds corona: gemeente keert ruim 400.000 euro uit

De gemeente Peel en Maas heeft 27 aanvragen toegekend voor een bijdrage uit het gemeentelijk steunfo...

Gemeente opent aanvraagpagina voor steunfonds energie

Verenigingen en stichtingen in Peel en Maas kunnen een beroep doen op een steunfonds om de energieko...