Panningen, Netherlands

Egchelse school tweede bij E-waste race

IKC De Kemp heeft de tweede plaats behaald bij de E-waste race. Na lange tijd op de eerste plek te hebben gestaan, werd de Egchelse school uiteindelijk tweede met het inzamelen van elektronisch afval.
De redactie | 22 juni 2023 14:07 | Aangepast op 22 juni 2023 14:07
De afgelopen vier weken hebben leerlingen van De Groenling in Panningen, De Kemp in Egchel en De Diamant in Baarlo meegedaan met het project om elektronisch afval in te zamelen. Ook scholen uit Horst aan de Maas en Venray deden mee.

Totaal aantal apparaten
In totaal zamelden de scholen met de hulp van buurtbewoners 20.959 oude elektronische apparaten in. Basisschool de Lier uit Venray is met 5.041 ingezamelde apparaten de winnaar geworden. De kinderen konden extra punten krijgen als ze e-waste lieten repareren. Om buurtbewoners te betrekken bij de E-waste race voerden de kinderen campagne in hun buurt. Alle apparaten die zijn ingezameld door de klassen, zullen worden hergebruikt of gerecycled.

Samenwerking
De E-waste race Horst aan de Maas, Peel en Maas en Venray is een initiatief in samenwerking met Wee Nederland en WeCycle. Op dit moment wordt in Nederland de helft van het elektronisch afval (e-waste) niet gerecycled, vaak omdat het bij het restafval belandt of bij mensen thuis blijft liggen op zolder of in een la. De E-waste race moedigt kinderen, hun familie en buurtbewoners aan bewuster om te gaan met hun elektronica.

Lees meer over:

E-waste|

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Bouw woningen Raadhuisstraat gestart

De redactie | 1 dec 2023 15:23

Lees ook

E-waste Race tegen elektronisch afval in Peel en Maas

Vier basisscholen uit Peel en Maas gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval, ook we...