Panningen, Netherlands

Eindexamenleerlingen presenteren hun profielwerkstuk

Onderzoeken over bijen, popmuziek en zelfs frikadelbroodjes: de eindexamenleerlingen van Het Bouwens werkten de afgelopen maanden aan hun profielwerkstuk. Dinsdag presenteerden ze zich aan docenten en ouders.
De redactie | 5 april 2023 13:56 | Aangepast op 5 april 2023 13:56
Het profielwerkstuk is een praktische opdracht voor leerlingen in de laatste klas uit de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo. Deze dient als een soort 'meesterproef'. Zij maken een werkstuk over een onderwerp uit hun gekozen profiel.

Voorbereiding op vervolgonderwijs
Docent Tim Demedts is trots op de leerlingen: "Je ziet dat de leerlingen goed onderzoek hebben gedaan. Dit dient als een goede voorbereiding voor het hoger onderwijs." Zelf heeft de docent van de Panningse school een groepje begeleid dat onderzoek deed naar God en Darwin.

Presentaties
Tijdens de presentatieavond waren ouders welkom om de werkstukken van de leerlingen te bekijken. "Het onderzoek doen is waardevoller dan het uiteindelijke product. Het gaat om de gesprekken die zijn gevoerd, de artikelen die ze gelezen hebben en het proces."

Nu het profielwerkstuk ingeleverd is, kunnen de leerlingen zich opmaken voor de eindexamens. Die starten op donderdag 11 mei 2023.

Lees meer over:

Eindexamen|Profielstukken|

Meest gelezen

Afscheid Ann Philipsen druk bezocht

De redactie | 4 mei 2024 17:00

Lees ook

Verlossend telefoontje voor eindexamenkandidaten

Een spannend moment voor de eindexamenleerlingen. Ze krijgen vandaag te horen of ze geslaagd zijn of...

Leerlingen Grescollege doen eindexamen in café

Geen examen op school of in een sporthal, maar in een café. De eindexamenleerlingen van het Grescoll...