Panningen, Netherlands

Eindfilm steeds populairder voor schoolverlaters

De basisschoolperiode afsluiten met een eigen film. Steeds meer scholen doen het met groep 8. Ook De Liaan uit Helden deed mee met Hollywood in de klas. De afgelopen weken werd er onder leiding van een filmmaker een speelfilm opgenomen met alle leerlingen van groep 8.
De redactie | 14 juli 2023 16:33 | Aangepast op 14 juli 2023 16:33
DOK6 Cinema biedt een project aan, waar scholen aan kunnen deelnemen. Wendy Geraeds van DOK6 Cinema vertelt dat het initiatief is ontstaan in coronatijd. "Toen was het haast niet mogelijk om een musical op te voeren in een ruimte, omdat er afstand gehouden moest worden. In de bioscoop kan het wel." Een film maken met de klas heeft nog meer voordelen, zoals de voorbereidingstijd. "Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Je kunt een decor ontwerpen en maken, kostuums maken." Ook de opnameduur kan verschillen. Sommige scholen kiezen voor drie opnamedagen, andere scholen een week. "Ook ligt het aan de grootte van de klas", vertelt Geraeds.

Liaan
Voor de leerlingen van de Liaan in Helden werd het schooljaar donderdag feestelijk afgesloten met de première van hun film in de bioscoopzaal van DOK6. Geen stress voor een opvoering, maar gezellig kijken naar de film. "Ook dat heeft weer voordelen", zegt Wendy Geraeds van DOK6.

Feest
De kinderen zijn blij met het resultaat van de film. Ook de leerkracht kijkt tevreden terug. Hij gaat de kinderen missen. Eerst nog een groot feest.

Lees meer over:

Eindfilm|Groep 8|Schoolverlaters|

Meest gelezen

Afscheid Ann Philipsen druk bezocht

De redactie | 4 mei 2024 17:00

Lees ook

Kamervragen over speling doorstroomtoets

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat basisscholen in carnavalsregio's een extra week speling k...

Steeds meer groepen 8 maken eindfilm

Geen eindmusical in het laatste jaar van de basisschool, maar een film. Het gebeurt op steeds meer s...