Panningen, Netherlands

Erfgoedplatform PeelenMaasNet maakt archieven toegankelijk

De stichting PeelenMaasNet, opgericht in december 2016, is het digitale platform voor het cultureel erfgoed van de gemeente Peel en Maas. De stichting heeft als doel het digitale erfgoed van Peel en Maas toegankelijk te maken voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.
De redactie | 8 maart 2024 16:25 | Aangepast op 8 maart 2024 16:25
Wim Hermans is sinds vorig jaar voorzitter en samen met penningmeester Jo Manders zijn te gast in Studio P&M om te praten over de laatste ontwikkelingen.

Archiefstukken
Door op PeelenMaasNet.nl te zoeken op trefwoorden als ‘kerk’ of ‘monument’, worden blokken met collecties zichtbaar. Hier staat nu ook het blok ‘Gemeente Peel en Maas’ bij. Door hierop te klikken, worden de zoekresultaten uit het gemeentelijke archiefportaal getoond op basis van het ingevoerde trefwoord. Vervolgens kunnen openbare archiefstukken worden bekeken en doorgelezen.

Nieuwsgierigheid
PeelenMaasNet hoopt het voor mensen toegankelijker te maken om zonder hulp het archiefportaal van de gemeente te doorzoeken. Ook verwacht het platform nieuwsgierigheid op te wekken waardoor er vaker gebruik van wordt gemaakt.

Samenwerking
Zowel het platform als de gemeente vinden het belangijk dat relevante historische informatie op één plek te vinden is. De inrichting op PeelenMaasNet is tot stand gekomen in onderlinge samenwerking. Het archiefportaal van de gemeente Peel en Maas was al rechtstreeks op te roepen via de website van de gemeente.

Lees ook

Heldense beugelclub maakt fotoarchief digitaal toegankelijk

Honderden foto’s en diploma’s uit de geschiedenis van beugelclub HBC Helden zijn binnenkort voor ied...

Archiefportaal Peel en Maas doorzoekbaar op PeelenMaasNet

Zoektermen maken het mogelijk om op PeelenMaasNet het archiefportaal van de gemeente Peel en Maas te...