Panningen, Netherlands

Fotoclub Helden-Panningen exposeert in Huis van de Gemeente

Fotoclub Helden-Panningen exposeert weer. Vanwege corona vond de laatste expositie plaats in 2019, in het Kerkeböske. Vier jaar later is er in het Huis van de Gemeente in Panningen een locatie gevonden om foto's tentoon te stellen.
Youri Buis | 17 november 2023 13:45 | Aangepast op 17 november 2023 13:45
Locatie
Wim Knippenbergh, voorzitter van de fotoclub, is blij met de nieuwe locatie. Hij vertelt dat het balletje ging rollen na contact met de bibliotheek. “Die wilde een workshop organiseren voor mensen uit Peel en Maas”, legt Knippenbergh uit. Vier leden van de fotoclub staken vervolgens hun handen uit de mouwen. “Toen zaten we hier in dit gebouw en toen dachten we: het zou eigenlijk fantastisch zijn als we hier de volgende expositie kunnen doen. Zo is de hele zaak aan het rollen gegaan”, vertelt de voorzitter.

Divers
Alle leden hebben een keuze gemaakt uit hun eigen repertoire. Daar hebben ze hun favorieten uit gekozen. Er zit veel variatie in de kunstwerken die te zien zijn. “Er zitten landschappen, portretten en experimentele foto’s tussen. Het is heel erg divers. We hebben bewust gekozen om geen thema te kiezen, zodat je een diversiteit in die expositie kunt krijgen”, zegt Knippenbergh.

‘Iets buitengewoons’
Voor wethouder Tijs van Lierop is de expositie in het Huis van de Gemeente een thuiswedstijd. Hij verrichtte donderdag samen met Knippenbergh de officiële opening. “Het is een mooi moment om even stil te staan bij de kracht van beeld, iets buitengewoons”, zo zei Van Lierop in zijn toespraak. “Het kan ons en anderen laten zien hoe de wereld om ons heen eruit ziet”, vervolgde hij, waarna hij zijn lof uitsprak voor de leden van de fotoclub.

Beoordelen
Bezoekers kunnen ook de mogelijkheid krijgen om eigen foto's te laten beoordelen door een van de leden van de club. Dat kan op woensdag 22 november en woensdag 29 november tussen 15.00 en 17.00 uur. De expositie is tot en met 8 december te zien.

Lees ook

Zonnige eerste editie van het FIK Festival in Panningen

De eerste editie van het FIK Festival in Panningen is succesvol en zonnig verlopen. Culturele partij...

Festival voor jongeren in Panningen

Panningen staat vandaag in het teken van het FIK-Festival. Op verschillende plekken zijn er activite...

Keramische kunst staat centraal in expositie Beesels museum

Museum Beesel is de komende periode het decor van een expositie over keramiek. Veertien leden van de...

Terugkijken: Dodenherdenking 2024 bij het Everlo-monument

Tijdens Dodenherdenking werd er op verschillende plekken in Peel en Maas stilgestaan bij de oorlogss...

Brandweer moet eend bevrijden in vijver

De brandweer heeft zondagavond een eend moeten bevrijden die vast was komen te zitten in een visvijv...

Ann Philipsen overleden

Ann Philipsen (74) is overleden. De Heldense was een duizendpoot op cultureel gebied. Ze was schrijf...