Panningen, Netherlands

Gemeente publiceert gemeenteberichten niet meer in HALLO

De gemeente Peel en Maas publiceert de wekelijkse gemeenteberichten vanaf 1 november 2023 niet langer in het weekblad HALLO Peel en Maas. In plaats daarvan worden de berichten gepubliceerd via verschillende andere kanalen.
De redactie | 17 oktober 2023 20:07 | Aangepast op 17 oktober 2023 20:07
De gemeenteberichten – bijvoorbeeld informatie over afvalinzameling, wegwerkzaamheden, de agenda van de raadsvergadering en aangevraagde en verleende vergunningen – worden vanaf 1 november gepubliceerd via de eigen nieuwsbrief, maar ook op Omroep P&M en bij de bibliotheken en gemeenschapshuizen.

Nieuwsbrief
Iedereen kan zich abonneren op de digitale nieuwsbrief van de gemeente via www.peelenmaas.nl/nieuwsbrief. De nieuwsbrief wordt elke donderdag verstuurd. Inwoners kunnen ook de berichten van overheid.nl ontvangen, bijvoorbeeld over vergunningen die zijn verleend of een bestemmingsplan dat ter inzage ligt. Iedereen van 25 jaar of ouder die zijn e-mailadres al heeft opgegeven in MijnOverheid, ontvangt vanaf het najaar 2023 één keer per week een e-mail met ‘berichten over uw buurt’.

TekstTV
Op TekstTV van Omroep P&M verschijnt een aparte gemeenterubriek met berichten van de gemeente. TekstTV is zichtbaar op momenten dat er geen tv-programma wordt uitgezonden (meestal overdag). Elke donderdag verschijnen hier de nieuwe gemeenteberichten.

Bibliotheken
Ook ligt er elke week een papieren exemplaar van de gemeenteberichten ter inzage in de vestigingen van de bibliotheek en de gemeenschapshuizen in Peel en Maas.

Sociale media
De gemeente blijft ook berichten publiceren op www.peelenmaas.nl en op Facebook, Instagram, X (voorheen Twitter) en LinkedIn. Ook kunnen inwoners van Peel en Maas elke maand kijken naar het tv-programma Peel en Maas InZicht op Omroep P&M.

Hulp
Inwoners die hulp kunnen gebruiken bij het abonneren op de digitale nieuwsbrief, het vinden van informatie op de website van de gemeente of het installeren van apps, kunnen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek in Baarlo, Kessel, Maasbree, Meijel en Panningen.

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Uitgever HALLO verwacht veel abonnementen

Uitgeverij Kempen Media denkt dat de lezers de HALLO niet bij het grofvuil neerzetten. Mike van Kemp...

HALLO vanaf november niet meer huis-aan-huis bezorgd

De HALLO Peel en Maas wordt vanaf 1 november niet langer gratis huis-aan-huis verspreid. Uitgever Ke...

Uitgever HALLO wil bezorgproblemen aanpakken met meer afhaalpunten

De uitgever van de HALLO in Peel en Maas en Horst aan de Maas wil meer afhaalpunten toevoegen om de ...

Gemeenteberichten verdwijnen uit de HALLO

De gemeente Peel en Maas stopt vanaf volgend jaar met het publiceren van de gemeenteberichten in het...

Onderzoek: "Teksten raadsnieuws in weekblad te lang"

De teksten van het raadsnieuws op de gemeentepagina van de gemeente Peel en Maas in de HALLO Peel en...