Panningen, Netherlands

Honderden katten bij elkaar in Panningen

In de sporthal in Panningen kwamen honderden eigenaren met hun katten naar de Wereld kattenshow. Tijdens die show proberen eigenaren prijzen te winnen met hun katten.
Jari Janssen | 19 maart 2024 11:25 | Aangepast op 19 maart 2024 11:25
Titels
“Mensen kunnen zich inschrijven, omdat ze titels willen verdienen met hun katten”, vertelt Jaap van Efferen. “Hoe meer titels een kat heeft, hoe makkelijker het is om de kittens ervan te verkopen. Zeker als de ouders meer titels hebben dan is de kitten heel erg gewild.”

Keuring
“Er zijn een aantal punten waarop gekeurd wordt”, laat keurmeester Henk Mittemeijer weten. “Wat ook erg belangrijk is, is het karakter van de kat. Als er een kat komt en die springt bijna uit zijn vel, dan is dat geen kat om naar de show te brengen. De kat moet ook wel een beetje gewend zijn aan het showen.” De katten worden per ras gekeurd. 

Extra jury
Naast de keurmeesters, alle katten en hun eigenaren was ook wethouder Erik Nijssen met zijn dochters aanwezig bij de show. Ook hij mocht mee jureren. “We hebben afgesproken dat we elke rij de mooiste uitkiezen en daarna wel in totaal het mooiste is,” zegt de wethouder.

Wereldwijd
De katten ondergingen een keuring van keurmeester uit Zuid-Afrika, Engeland, Duitsland, België en Nederland. Zij reikten aan het einde van de middag de prijzen uit aan de winnende katten.

Daarnaast was ook het deelnemersveld heel divers. Zo waren er onder andere deelnemers uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland aanwezig.

Lees meer over:

Wereldkattenshow|

Lees ook

Wereldkattenshow dit weekend in Panningen

In Panningen Sporthallen Helden organiseren Limbra Cat Club en de Nederlandse vereniging van Kattenv...