Panningen, Netherlands

Laatste oefening voor Kinjer-OLS in Born

Het Kinjer-OLS in Born staat voor de deur. Maandag waren de generale repetities, de laatste keer dat de kinderen konden oefenen voor het echte werk op dinsdag. De repetities vonden plaats op het schoolplein van basisschool Den Doelhof in Meijel.
Youri Buis | 26 juni 2023 21:01 | Aangepast op 26 juni 2023 21:01
Marcheren in de pauzes
Ook voor de twee Meijelse schutterijen, St. Willibrordus en St. Nicolaas, is het een feest om mee te werken. “Het is echt fantastisch dat er weer jeugd is dat enthousiast is over het schuttersleven en om te zien dat ze het leuk vinden. Dat ze zelfs in de pauzes aan het marcheren zijn zonder onze aanwezigheid, is wel tof om te zien,” zegt Suzanne Houwen van schutterij St. Willibrordus opgetogen. “We hebben de voorbereidingen een beetje verdeeld over de verenigingen, omdat we in Meijel twee verenigingen hebben. We hebben gemarcheerd, geknutseld en natuurlijk muziek gemaakt,” zo kijkt Suzanne terug op de periode die achter de rug is.

‘Heel veel zin in!’
De ruim 65 kinderen hebben er zin in. Een belangrijke rol is weggelegd voor de commandant van het Kinjer-OLS. “Ik moet alle commando’s geven en iedereen in de maat zetten,” legt hij uit. Ook de vlaggendraagster is van de partij. “Ik vind het wel leuk bij de generale repetities en ik heb er ook heel veel zin in!”, zegt ze enthousiast.

Tijd en werk
Dat enthousiasme is precies waar de schutterijen van genieten. “Ze hebben hier op school een heel blok besteed aan het Kinjer-OLS. Niet alleen de lessen die wij hebben gegeven, maar ook de leerkrachten hebben er veel tijd en werk ingestoken. Ze zijn hier al een heel thema mee bezig, dus ze leven er ook echt naartoe,” zegt Brenda van Rooij van schutterij St. Nicolaas.

Yell
Het Kinjer-OLS in Born begint dinsdag met een gezamenlijke opening, dit keer in de tent in plaats van erbuiten. Vervolgens vindt de openingsceremonie plaats, daarna vertrekt de optocht. De yell kan natuurlijk niet ontbreken. Er is vooraf goed nagedacht over hoe die moest klinken. Brenda gaf muziekles aan de kinderen. “Tijdens de muziekles hebben we samen met de kinderen de yell bedacht. Die komt dus echt vanuit de kinderen met een beetje hulp van ons,” aldus Brenda.

Lees meer over:

Born|Kinjer-OLS|Meijel|

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Nieuwe jeu de boulesbaan in Meijel

In Meijel is de nieuwe jeu de boulesbaan geopend. De baan wordt gebruikt voor de competitie van de M...

Meijel's nieuwste speeltuin ‘Willumpark’ geopend

Schutterij Sint Willibrordus heeft woensdag op feestelijke wijze een nieuwe speeltuin geopend in Mei...

Vijfde Bijzonder Mobiel 4 Daagse in Meijel

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse wordt in 2024 voor de vijfde keer gereden. Het eerste lustrum wordt gev...

Meijelse familiedroom komt uit: eigen biertje ‘Bruggeman’ op de kaart

Meijel is een nieuw speciaalbiertje rijker: de Bruggeman. Het drankje is bedacht door een Meijelse f...

Vandalen spuiten graffiti op speeltoestellen in Meijel

Op speeltoestellen in de speeltuin aan de Dopheide in Meijel is graffiti bespoten. Dat gebeurde afge...

Politie betrapt vernieler bij Meijelse uitkijktoren

De politie heeft een persoon beboet in Meijel bij de uitkijktoren van de Belfort Vossenberg. Dat geb...