Panningen, Netherlands

Meijel's nieuwste speeltuin ‘Willumpark’ geopend

Schutterij Sint Willibrordus heeft woensdag op feestelijke wijze een nieuwe speeltuin geopend in Meijel: het Willumpark. Dit deed de schutterij als dank voor het organiseren van het OLS in 2022. De speeltuin ligt op de plek die in de volksmond bekendstaat als ’t Kammertveldje.
Youri Buis | 20 april 2024 15:29 | Aangepast op 20 april 2024 15:29
Iets terugdoen
“Het mooiste is dat we iets terug hebben kunnen doen voor de jeugd. De jeugd heeft de toekomst”, vertelt Twan de Bruin namens schutterij Sint Willibrordus. Dankzij de inzet van de schutterij mocht de Meijelse jeugd twee jaar geleden in het zestal meeschieten op het OLS. “Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Daarom vonden we het heel mooi om die lijn door te trekken en hier iets moois voor de jeugd neer te zetten”, aldus De Bruin.

Willum
De speeltuin ligt niet ver van het voormalige OLS-terrein vandaan. Ook staat er een groot bord met daarop de naamgever van het Willumpark: de mascotte van het OLS. Willum is een samenvoegsel van will - refererend aan schutterij Sint Willibrordus - en um, de troffee die de OLS-winnaar krijgt.

De buurt
Het is niet alleen de schutterij die de realisatie van het Willumpark mogelijk heeft gemaakt. De speeltuin is een initiatief vóór en dóór de omliggende buurt. “Een paar initiatiefnemers waren al langer geleden met dit project gestart. Wij konden daar mooi bij aansluiten”, zegt De Bruin. “Namens de buurt hebben Rob Vercoulen en Steffie Mertens veel werk verricht.”

Betrokken
Dit buurtinitiatief zegt volgens De Bruin veel over de betrokkenheid van de Meijelse samenleving. “Het is een buurt die helemaal aan het verjongen is en die erg betrokken is geweest bij het OLS. Misschien ook wel een buurt die tijdens het OLS een beetje last heeft gehad, maar het is mooi dat we dit samen hebben kunnen realiseren hier”, zegt hij voldaan.

Achtertuin
Dat het Willumpark nu officieel een feit is, is voor De Bruin om nog een andere reden bijzonder. Als kind woonde hij aan de rand van het veldje. “Mijn jeugdherinneringen liggen hier. Dit was vroeger zo ongeveer mijn achtertuin”, lacht hij.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Inbreker steelt brievenbus in Meijel

In de nacht van maandag op dinsdag is een brievenbus gestolen bij een woning aan de Molenhaagweg in ...

Nieuwe jeu de boulesbaan in Meijel

In Meijel is de nieuwe jeu de boulesbaan geopend. De baan wordt gebruikt voor de competitie van de M...

Vijfde Bijzonder Mobiel 4 Daagse in Meijel

De Bijzonder Mobiel 4 Daagse wordt in 2024 voor de vijfde keer gereden. Het eerste lustrum wordt gev...

Meijelse familiedroom komt uit: eigen biertje ‘Bruggeman’ op de kaart

Meijel is een nieuw speciaalbiertje rijker: de Bruggeman. Het drankje is bedacht door een Meijelse f...

Vandalen spuiten graffiti op speeltoestellen in Meijel

Op speeltoestellen in de speeltuin aan de Dopheide in Meijel is graffiti bespoten. Dat gebeurde afge...

Politie betrapt vernieler bij Meijelse uitkijktoren

De politie heeft een persoon beboet in Meijel bij de uitkijktoren van de Belfort Vossenberg. Dat geb...