Panningen, Netherlands

Nieuwe sportschool opent in Meijel

In Meijel opent volgende maand een nieuwe sportschool: HIT-House. Ten opzichte van andere sportscholen in de buurt onderscheidt HIT-House zich met name in het geven van trainingen op hoge intensiteit op een laagdrempelig niveau.
Youri Buis | 15 februari 2024 17:48 | Aangepast op 15 februari 2024 17:48
Van de straat plukken
Levenspartners Erwin Eevers en Lieke Wijnands, samenwonend in Meijel, waren toe aan een nieuwe uitdaging en besloten een eigen sportschool te starten. “Iedereen zou je van de straat moeten kunnen plukken en zou hier op hoge intensiteit op zijn of haar eigen niveau mee moeten kunnen doen”, aldus Erwin.

Groepslessen
Bij HIT-House trainen mensen zowel hun kracht als hun conditie. Met materialen als kettlebells en dumbells wordt het hele lichaam op hoge intensiteit getraind. In de nieuwe sportschool worden alleen groepslessen gegeven en dat is een bewuste keuze, legt Erwin uit. “We willen het laagdrempelig maken. Ik denk dat je met trainen in groepsverband, zeker op hoge intensiteit, elkaar motiveert. Daardoor stimuleer je elkaar ook om net die paar procent extra te geven.”

Laagdrempelig
Erwin en Lieke proberen een hoge intensiteit dus te combineren met plezier en gezelligheid, ook voor de oudere generatie. Met die doelgroep heeft Lieke veel ervaring, want momenteel werkt ze als fysiotherapeut die zich richt op ouderen. “Bij ons krijgen zij twee keer per week de gelegenheid om in groepsverband te trainen”, vertelt Lieke, die daarna ingaat op de laagdrempeligheid van de sportschool. “Wij denken zelf dat niet iedereen zich altijd prettig voelt in een gewone sportschool. Hier kunnen mensen in groepsverband lekker hun oefeningen doen en daarna nog een kopje koffie of thee drinken.”

Eigen niveau
Laagdrempelig betekent voor Lieke ook dat mensen op hun eigen niveau moeten kunnen trainen. Deelnemers hoeven dus niet in paniek te raken wanneer zij opdrukoefeningen moeten doen, belooft ze. “De één zit op zijn knieën en de ander doet echt de juiste vorm. Erwin en ik geven tips over de haalbaarheid van de oefeningen. Bij verbetering kunnen we de oefeningen eventueel moeilijker maken.”

Open dag
De eigenaren zijn druk bezig om het onderkomen van HIT-House gebruiksklaar te maken. Op vrijdag 1 maart gaat de nieuwe sportschool open, maar eerst is er op 24 februari nog een open dag. Geïnteresseerden kunnen dan kennismaken met Erwin, Lieke en het concept van HIT-House.

Lees meer over:

HIT-House|Opening|Sportschool|

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Prikkelarm fitnessen in Reuver

Stel je hebt autisme of burn-out verschijnselen dan kun je wat sneller overprikkeld raken. Sporten i...

Veel belangstelling voor opening Albert Heijn Jan Linders Reuver

Dinsdag werd de Albert Heijn Jan Linders in Reuver geopend. Er was veel belangstelling voor de openi...

Sporters voeren actie tegen sluiting Kesselse sportschool

Een groep fanatieke sporters heeft een actiegroep opgestart om de sluiting van Anytime Fitness in Ke...

Opening van Albert Heijn Jan Linders in Panningen

Het filiaal van Albert Heijn Jan Linders in Panningen werd maandag officieel geopend. Na bijna drie ...

Switch Helden, voorheen Club Ultra, opent op 28 oktober

De vernieuwde discotheek aan de Molenstraat in Helden, Switch Helden, opent op 28 oktober officieel ...

Bloemenweide Kessel officieel geopend

De paden van de Bloemenweide in Kessel zijn zaterdag gangbaar gemaakt. Dat gebeurde tijdens de offic...