Panningen, Netherlands

Panningen krijgt een revue: Kepèl Centraal

Panningen krijgt een eigen revue. De eerste Kepèlse Revue wordt volgend jaar op de planken gebracht.
De redactie | 9 april 2024 12:14 | Aangepast op 9 april 2024 12:14
Het initiatief komt van de cabaretgroep Vlugzout. "Na onze laatste voorstelling vroegen we ons af of we nog een show moesten maken of dat we iets anders moesten doen", vertelt een van de leden van de groep, Robert Janssen. Een droom van hem was om een revue te gaan maken. "Ik zag in Helden en in Beringe een revue. We moeten het ook eens in Panningen van de grond krijgen, vond ik."

Enthousiast
Janssen schrijft al jaren de toneelstukjes rondom de prinsonthulling van de Kuus Oeht Kepèl in Panningen, ook speelde hij mee met The Show Must Go On. Dat was een musical die met inwoners van Peel en Maas werd gemaakt. "Dat gezamenlijke wat je met een revue hebt, dat leek me leuk om ook eens in Panningen te doen." Ook Arno Linssen en Willem Heldens waren enthousiast. Er werd gezocht naar mensen die mee wilden doen om de revue te organiseren.

Bestuur
Inmiddels is er een grote groep ontstaan en is een bestuur opgericht. Christian Reuls is voorzitter van het bestuur en kijkt er naar uit om mee te werken. "Het is een hele mooie groep mensen bij elkaar en we gaan een voorstelling maken met alles erop en eraan." Er worden liedjes gecomponeerd voor de revue die door een live band gespeeld gaat worden. Ook is er dans te zien in het stuk.

Regie
Trudy Maessen gaat het stuk regisseren. Eerder deed zij de regie voor de Dörper Revue in Helden. "Ik vind het mooie projecten om aan te werken. Samen gaan we iets laten ontstaan. Daar kijk ik enorm naar uit."

Kepèl Centraal
Robert Janssen schreef zelf het verhaal voor de eerste revue en heeft de titel 'Kepèl Centraal gekregen. "Panningen staat centraal, maar het verhaal gaat er ook over. Panningenaren vinden dat het dorp alles heeft, alleen mist er nog een station. Als we echt mee willen tellen, moet dat er komen, vindt een inwoner in het stuk." Tussendoor gebeurt er uiteraard, zoals dat bij een revue hoort, van alles. Oude vriendschappen worden herenigd en er ontstaan relaties. "We willen ook oude beelden en foto's van vroeger voorbij laten komen", zegt Janssen.

Volgend jaar
Het verhaal is bijna klaar. Deze zomer worden acteurs geworven om volgend jaar oktober de revue op de planken te brengen.

Lees meer over:

Revue|Kepèlse Revue|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Bouwens zoekt oud-deelnemers voor ‘Auwe meuk revue’

Het Bouwens is op zoek naar oud-deelnemers van de Revue die de act van vroeger nog een keer willen o...

Speciale editie van Revue in 2025

Er komt volgend jaar een speciale editie van De Revue van Het Bouwens. In deze editie zullen oud-lee...

De Revue met Pinksteren op tv

Omroep P&M zendt op Eerste en Tweede Pinksterdag vanaf 18.00 uur de Revue van Het Bouwens uit. Op be...