Panningen, Netherlands

Permanente bewoners De Berckt moeten per direct park verlaten

Vakantiepark De Berckt in Baarlo heeft maandag de permanente bewoners gevraagd per direct het park te verlaten. Permanente bewoning is niet toegestaan op het park. De gemeente laat weten dat dit al bijna een jaar lang bekend is bij eigenaar Oostappen Groep.
De redactie | 31 juli 2023 18:18 | Aangepast op 31 juli 2023 18:18
Het park van realityster Peter Gillis heeft de bestemming recreatie. Dat betekent dat permanent wonen niet is toegestaan. Middels een bericht zijn de bewoners die er blijvend wonen maandag gevraagd om zo snel mogelijk te vertrekken. Dat zou vóór 1 augustus moeten zijn gebeurd, anders krijgt het park een boete.

Niet toegestaan
Volgens een woordvoerder van de gemeente is al langere tijd bij eigenaar Oostappen Groep bekend dat permanent wonen niet is toegestaan. In het meest recente handhavingsbesluit van februari van dit jaar, staat vermeld dat vanaf 1 augustus geen permanente bewoners op het park mogen verblijven. In augustus vorig jaar werd dit voornemen ook al meegedeeld, zo laat de gemeente weten.

Dwangsom
Het Baarlose vakantiepark is al langer in het nieuws vanwege een dwangsom die door de gemeente Peel en Maas is opgelegd, omdat op het vakantiepark illegaal arbeidsmigranten zijn gehuisvest. Daarvoor werd een boete opgelegd van 1 miljoen euro.

Niet ontvankelijk
Begin juli heeft het gemeentebestuur van Peel en Maas het bezwaar van Gillis tegen de opgelegde dwangsom niet ontvankelijk verklaard. De bezwaren voldeden niet aan de minimale eisen om het te behandelen, aldus een woordvoerder van Peel en Maas. Gillis maakte pro forma bezwaar. Dat betekent dat er gemeld wordt dat je bezwaar maakt, maar op een later moment de inhoudelijke gronden deelt. Dat is vervolgens niet gebeurd, waarop zowel de bezwarencommissie als het college negatief oordeelden voor de bezwaarmaker. Hierop kan Gillis nog beroep indienen.

Ruzie
Peter Gillis, bekend van het programma Massa is Kassa van SBS6, heeft het met meerdere gemeenten in Nederland aan de stok. Zo zijn er ook problemen bij de parken in Terneuzen en Valkenburg.

Meest gelezen

Afscheid Ann Philipsen druk bezocht

De redactie | 4 mei 2024 17:00

Lees ook

Voormalige advocaat-medewerker neemt parken Gillis over

Matthijs Stevens, een voormalige medewerker van Snijders Advocaten in Den Bosch, staat op het punt d...

Gillis stopt: nieuwe eigenaar voor De Berckt

Peter Gillis stopt als baas van Nederlandse Oostappen vakantieparken, dat heeft hij donderdag bekend...

Oostappen Groep in overtreding: dit is de stand van zaken

Waarschuwingen, dwangsommen en rechterlijke procedures. Realityster Peter Gillis is vaak negatief in...

''Gillis in gesprek voor overname Oostappen Groep''

Peter Gillis van de Oostappen Groep is volgens Omroep Brabant in gesprek met een partij die al zijn ...

Brand op De Berckt: politie sluit brandstichting niet uit

In de nacht van zondag op maandag kreeg de politie een melding van een brand op vakantiepark De Berc...

P&M Jaaroverzicht 2023: Peter Gillis zorgt voor reuring

Omroep P&M zendt vanavond het P&M Jaaroverzicht 2023 uit. Dit tv-programma bevat de belangrijkste ni...