Panningen, Netherlands

Ruim 400 vacatures op teruggekeerde banenmarkt in Peel en Maas

De krapte op de arbeidsmarkt houdt aan. Voor de gemeente Peel en Maas was dat een reden om de banenmarkt terug te laten keren. Ruim 400 vacatures van 40 bedrijven uit de gemeente werden woensdag uitgelicht in de hoop nieuwe medewerkers te werven.
Youri Buis | 29 maart 2024 16:35 | Aangepast op 29 maart 2024 16:35
De ondernemers en een aantal ondersteunende organisaties verzamelden zich woensdag in het Huis van de Gemeente om hun bedrijf en vacatures te presenteren. Het ging om zeven sectoren: zorg, techniek en bouw, metaal en industrie, dienstverlening, agrarisch, horeca en overheid.

Lokale bedrijven
De banenmarkt is een initiatief van de gemeente en het netwerk Werk voor werk. “Het is voor werkzoekenden een laagdrempelige manier om in contact te komen met lokale bedrijven”, zegt Emilia Saelmans van de gemeente. “Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is dit hét moment om weer evenementen te organiseren waarbij die twee partijen bij elkaar komen.”

Lange zoektocht
Voor het Panningse bedrijf Ebony and Co, dat is gespecialiseerd in houten vloeren met klanten over de hele wereld, begonnen de problemen vooral na de coronacrisis. “Ik weet niet wat er gebeurd is, maar het is heel moeilijk om aan goed personeel te komen. Vandaar dat we nu gekozen hebben voor de banenmarkt”, legt ondernemer John de Wert uit. Zijn bedrijf zoekt met name mensen voor de productie en in het magazijn. “We zijn nu echt wel lang aan het zoeken.”

Noodzakelijk
Een ander bedrijf die aanwezig was op de banenmarkt, was Vakantiepark BreeBronne. Ook daar weten ze als geen ander hoe lastig het kan zijn om aan personeel te komen, vooral voor faciliteiten en horeca. “Daar is zeker een banenmarkt voor nodig. We merken heel sterk dat voor die facetten in ons bedrijf weinig personeel te krijgen is”, vertelt Dave Buskes van BreeBronne. Het is voor het eerst dat het vakantiepark op de banenmarkt staat. “We zullen zien wat ervan komt.”

Eigen opleidingen
Bezoekers van de banenmarkt werden ontvangen met een drankje. Ook een zoete lekkernij was dankzij Bakker Goedhart niet ver weg. Het bedrijf heeft vestigingen in Panningen en Sevenum en is op zoek naar mensen die het bakkersvak willen leren kennen. “Bij ons is die mogelijkheid er. Mensen die onervaren zijn, zijn bij ons ook welkom”, zegt Sanne Hobus van de bakkerij, die haar twijfels heeft bij de huidige bakkersopleidingen. “Die zijn tegenwoordig anders en er is minder aanbod. Wij zijn daarom zelf eigen opleidingen aan het maken.”

In trek
Er viel op de banenmarkt meer te doen dan alleen een rondje maken langs de 40 ondernemers. Zo werd er ook een workshop gegeven over het slim inzetten van kwaliteiten, en bezoekers konden gratis een professionele profielfoto voor hun CV of LinkedIn-account laten maken. Dat de banenmarkt in trek was, blijkt wel uit het aantal bezoekers, merkt ook Emilia Saelmans van de gemeente. “Na het eerste half uur hadden we al meer dan 100 bezoekers. Dat zijn echt mooie aantallen en daar zijn we super blij mee. Het geeft natuurlijk ook meteen aan dat er veel vraag is naar dit soort evenementen.”

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Voetbaluitslagen: Helden kampioen in vierde klasse

De redactie | 12 mei 2024 22:45

Lees ook

Wie wordt de nieuwe burgemeester van Peel en Maas?

Het is een spannende dag in de gemeente Peel en Maas. Vanavond draagt de gemeenteraad de nieuwe burg...

Gemeenteraad draagt nieuwe burgemeester op 14 mei voor

De gemeenteraad van Peel en Maas komt op 14 mei in een extra besloten vergadering bijeen om een besl...

Dit was Koningsdag 2024 in Peel en Maas

Koningsdag werd in de gemeente Peel en Maas uitbundig gevierd, ondanks het bij vlagen slechte weer. ...

Meer leerlingen in Peel en Maas hebben behoefte aan extra ondersteuning op school

Het aantal leerlingen dat behoefte heeft aan extra ondersteuning op school, is in Peel en Maas opnie...

Onderzoek: meer woningen erbij in Beesel en Peel en Maas

In een jaar tijd zijn er in Beesel en Peel en Maas 99 woningen bij gekomen. Daarmee is de woningvoor...

Sleuteloverdracht vanavond live op P&M

Omroep P&M zendt vanavond de Sleuteloverdracht van Peel en Maas live uit vanaf 18.20 uur. Tijdens de...