Panningen, Netherlands

Samenwerking tijdens Koningsspelen op Daltonkindcentrum De Liaan

Tijdens de Koningsspelen stond vrijdag het verenigingsleven centraal bij Daltonkindcentrum De Liaan in Helden.
De redactie | 26 april 2024 14:51 | Aangepast op 26 april 2024 14:51
Voor het eerst kon de school tijdens de opening gebruik maken van het buitentheater. Directeur Wouter Welbers sprak hier alle kinderen, ouders en leerkrachten toe. Samen met alle kinderen werden de Koningsspelen 2024 officieel geopend door het dansen van de Daba Die Daba Daa. Deze hadden de kinderen vooraf geoefend en twee meiden van groep 8 deden de dans voor, zodat alle kinderen, ouders en meesters en juffen mee konden doen.

Groepen 1-2
In een roulatiesysteem konden de groepen 1-2 steeds kiezen uit verschillende spellen. Oud-Hollandse spellen, skelteren, spellen met de parachute en als verrassing was er ook een groot springkussen. Juf Sanne: “Wat is het toch mooi om te zien dat we altijd zoveel hulp van ouders krijgen. Hierdoor kunnen we zulke dagen goed organiseren en kunnen we onze kinderen echt iets extra’s geven.”

Groepen 3-8
De groepen 3 t/m 8 deden activiteiten op de voetbalvelden. Er werden activiteiten georganiseerd, geregeld door verschillende verenigingen uit Helden. Meester Lars: “Het is een hele organisatie om zo’n dag te regelen, maar als de dag dan eenmaal loopt is het genieten geblazen. Dankzij alle verenigingen uit onze regio kunnen we er voor onze kinderen echt een onvergetelijke dag van maken”.

Workshops
Tijdens Koningsspelen was de Koninklijke Schuttersgilde St. Lambertus aanwezig om een workshop te verzorgen, maar ook Sportclub Pareja was met verschillende vrijwilligers aanwezig om voor de kinderen een korte clinic turnen te verzorgen. Buiten op de voetbalvelden was de trainer van VV Helden 1 samen met twee spelers aan het werk met de kinderen van de school. Hij leerde ze met flink wat enthousiasme enkele trucs aan. Ook de volleybalvereniging, VC Olympia, droeg haar steentje bij met het verzorgen van volleybalclinics. Ook was er een handbalworkshop die verzorgd werd door de heren van Bevo 1.

Directeur Wouter: “Het is elke keer weer genieten hoe de samenwerking tussen onze school en de gemeenschap van Helden tot uiting komt. Daar mogen we samen echt trots op zijn, want die verbinding die je op een dag als deze ziet is niet overal zo vanzelfsprekend.”

Lees meer over:

Koningsspelen|

Meest gelezen

Dubbele autobrand in Panningen

Jari Janssen | 14 jun 2024 09:01

Kessel-Eikse in nieuwe Videoland-serie

Jari Janssen | 14 jun 2024 08:57

Auto in brand op A67

De redactie | 13 jun 2024 20:53

Lees ook

Dit was Koningsdag 2023 in Peel en Maas en Beesel

In Peel en Maas en Beesel werd volop Koningsdag gevierd. Er vonden tal van activiteiten plaats in de...