Panningen, Netherlands

Sporters voeren actie tegen sluiting Kesselse sportschool

De vestiging van Anytime Fitness aan de Baarskampstraat in Kessel.
Een groep fanatieke sporters heeft een actiegroep opgestart om de sluiting van Anytime Fitness in Kessel tegen te houden. De vestiging aan de Baarskampstraat gaat dicht, omdat de franchiseovereenkomst tussen het bedrijf en de ondernemer op 1 december eindigt.
Youri Buis | 6 november 2023 16:42 | Aangepast op 6 november 2023 16:42
Gebrek aan alternatieven
Met de sluiting valt voor zo’n 450 leden een vaste bezigheid weg. Die kan niet zomaar elders worden ingevuld, aangezien er in de directe omgeving een gebrek aan alternatieven is en andere kernen in de gemeente voor veel sporters te ver weg zijn. “Die willen het liefst in Kessel sporten en dat willen de mensen uit Kessel-Eik, Baarlo en Neer ook”, zegt Peter Joosten. Hij maakt samen met zo’n tien andere personen onderdeel uit van de actiegroep.

Verbinding
Fieke Janssen is ook lid van de groep actievoerders. Zij hamert op het belang van bewegen, maar ook de verbinding die sporten met zich meebrengt. “De politiek is heel erg bezig met het langer thuis laten wonen van de mensen. Zelfstandigheid en gezond blijven zijn grote items”, zo geeft ze aan. Als de sportschool verdwijnt, valt voor veel mensen een heleboel weg, vreest Janssen. Ook zij wijst daarbij naar de beschikbaarheid en bereikbaarheid van andere sportscholen. “Mensen hebben gewoon problemen om afstanden te overbruggen.”

Aan de kant geschoven
De actiegroep werd gevormd nadat de sportschool haar leden per e-mail op de hoogte had gebracht van de naderende sluiting. Sporters voelen zich in de steek gelaten. De actiegroepleden organiseerden een handtekeningenactie en tot nu toe staan twee volle A4’tjes vol met krabbels. ‘Hé, Anytime Fitness… zo ga je niet met je leden om!’, is de kop die groot bovenaan de pagina’s staat. “Die kop spreekt voor zich”, meent Joosten. “We kregen een mailtje. Ik dacht: kan het nog lomper? Het is niet prettig om op deze manier aan de kant geschoven te worden. Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor al die mensen die een handtekening hebben gezet.”

Aandacht
Contact met verschillende partijen, waaronder de gemeente Peel en Maas, leverde tot dusver niets op. Ook de toekomstig eigenaar van het pand weet niet of die een helpende hand kan bieden. Voor de leden van de actiegroep geldt dat zij hun best hebben gedaan. “Of er een oplossing komt, weten wij ook niet”, erkent Marleen Sieben, ook lid van de actiegroep. “We hopen door het onder de aandacht te brengen, dat er misschien iemand of een bedrijf opstaat om iets voor ons te betekenen”, vervolgt ze. Haar medesporter en mede-actiegroeplid Janssen vult aan: “Je weet nooit hoe een balletje kan rollen. Wij zijn geen stakeholders, dus het enige wat we kunnen doen is er aandacht aan geven”.

30 november
Het management van Anytime Fitness in Kessel is om een reactie gevraagd, maar is daar niet op ingegaan. Als er niets verandert, kunnen sporters op donderdag 30 november voor het laatst gebruikmaken van de sportschool.

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

Nieuwe sportschool opent in Meijel

In Meijel opent volgende maand een nieuwe sportschool: HIT-House. Ten opzichte van andere sportschol...

Terugkijken: Optocht Kessel

CV De Kevers organiseerde maandag de optocht door Kessel.

Kesselse prins heeft beste spreuk van Limburg

De spreuk van prins Luc Verkoelen uit Kessel is bekroond door de beste spreuk van Limburg. De hooghe...

Molen Kessel terug op agenda raad

De gemeenteraad gaat zich opnieuw buigen over de verplaatsing van de molen in Kessel. Het college st...

Maatregelen vanwege hogere waterstand van de Maas

In Kessel en Kessel-Eik worden maatregelen genomen vanwege een hogere waterstand van de Maas. Zo zij...

Milou en Elke derde op TVK

Milou en Elke uit Kessel zijn zaterdag derde geworden op het Tiener Vastelaovend Kónkoer. Vorig jaar...