Panningen, Netherlands

't Sjutterslaeve zit in het bloed bij Veerle van Zadelhof

Veerle van Zadelhof (26) uit America is sinds jongs af aan bij de schutterij in Horst actief. "Ik ben al ruim 20 jaar bij de schutterij."
Bart Nelissen | 20 juni 2024 11:33 | Aangepast op 20 juni 2024 11:33
Het is haar met de paplepel ingegoten, zoals dat bij veel andere schutters is. Daar wordt het generatie op generatie doorgegeven. "Ik ben er mee opgegroeid. Ik weet niet beter." Veerle begon op vierjarige leeftijd als bordjesdrager. "Je ziet als eerste het publiek en bent het gezicht van de schutterij. Toen ik te groot werd, kreeg ik de functie van tambour en later werd ik marketentster. Het is even wennen. Ik ben vorig jaar bij het OLS mee opgegaan. Ik vond het heel spannend. Ik moest een borreltje nemen om rustig te blijven."

Schietwedstrijden
Momenteel geeft Veerle leiding aan het jeugdschieten binnen de schuttersbond. "Toen ik 14 jaar was, kwam de eerste schietwedstrijd voor de jeugd. Ik werd toen kampioen bij de schuttersbond. Momenteel wordt het voortgezet." Veerle is een van de vier personen die begeleiding geeft aan de jongeren om te schieten. "Het is superleuk als de kinderen naar me toe komen en zeggen: dat is de mevrouw waar we straks bij mogen gaan schieten."

Luchtbuks
Veerle geeft de jeugd tips om met de luchtbuks te schieten. Daarbij hoopt ze dat de jongeren doorgroeien om straks ook te schieten tijdens het OLS. Volgend jaar wordt de in America wonende Van Zaldelhof secretaris van de schuttersbond.

Bekijk hier de laatste uitzending van 't Sjutterslaeve.

Lees meer over:

Sjutterslaeve|

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Woensdag helikopteroefeningen boven Peel en Maas

De redactie | 16 jul 2024 18:37

Lees ook

Terugkijken: Gerry Scheres over haar schuttersleven in Neer

Gerry Scheres is al bijna vijftig jaar betrokken bij de Bussenschutten in Neer. Als Soetelaarster zo...

Terugkijken: Jack Beurskens over zijn schuttersleven in Baarlo

Jack Beurskens uit Baarlo ademt het schuttersleven. In de derde aflevering van het programma ‘Sjutte...