Panningen, Netherlands

Taak voor kinderburgemeester Saar Fransen zit erop: "het was super leuk"

Twee jaar lang was ze de kinderburgemeester van Peel en Maas. Nu Saar Fransen de basisschool gaat verlaten en ze haar termijn erop heeft zitten, neemt ze afscheid. Ze kijkt tevreden terug.
Bart Nelissen | 17 juni 2023 11:15 | Aangepast op 17 juni 2023 11:15
"Ik vond het super leuk. Ik heb heel veel geleerd. Ook ben ik veel bewuster geworden van wat er speelt in de gemeente. Het was een leuke tijd."

Wens
Het zat al jaren in de pen om een kinderburgemeester voor Peel en Maas te kiezen. Na een zoektocht en sollicitatieprocedure werd Saar Fransen gekozen. Op basisschool FavoRiet werd ze door de burgemeester verrast. In coronatijd werd ze geinstalleerd. Ze beloofde zich goed in te zetten voor de kinderen en kreeg de speciale ambtsketen omgehangen. Vanaf dat moment mocht ze als kinderburgemeester aan de slag.

Veel gedaan
De Panningse had een rol bij bijzondere gelegenheden, zoals de uitreiking van een jeugdlintje, de Koningsspelen, prijsuitreikingen, de jeugdsleuteloverdracht tijdens carnaval en de Dodenherdenking. Saar bezocht de landelijke dag van kinderburgemeesters en ze was aanwezig bij de vergaderingen van de kinderraad van Peel en Maas. "Dat was heel spannend", zegt ze. "Het zijn heel veel mensen die naar je staan te luisteren."

Nieuwe burgemeester
Tijdens de kinderraadsvergadering sloeg ze donderdag voor het laatst met de hamer. Het zit erop. De gemeente gaat na de zomervakantie op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Voor haar opvolger heeft ze alvast een tip. "Wees bewust wat er van je wordt verwacht. Je doet echt veel dingen en het is super leuk. Je moet echt voor veel mensen staan."

Ooit ook echte burgemeester?
Of Saar later in de voetsporen stapt van burgemeester Delissen, weet ze nog niet. "Dokter of interieurstyliste lijkt me ook heel leuk." Gelukkig heeft ze nog even om daarover na te denken.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Stan Gubbels benoemd tot kinderburgemeester

Stan Gubbels uit Baarlo is benoemd als de nieuwe kinderburgemeester van Peel en Maas. Bij de start v...

Stan Gubbels nieuwe kinderburgemeester Peel en Maas

De 10-jarige Stan Gubbels uit Baarlo wordt de nieuwe kinderburgemeester van Peel en Maas. Stan werd ...

Nieuwe kinderburgemeester gezocht in Peel en Maas

De gemeente Peel en Maas is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester. Burgemeester Wilma Delissen ...

Gemeente zoekt inzendingen voor jeugdlintje

De gemeente Peel en Maas roept inwoners op om iemand voor te dragen voor een jeugdlintje.